Dezvăluiri

Deputat, despre vizita ministrului Energiei la Gorj: Criminalul se întoarce la locul crimei

Deputatul USR Radu Miruță nu vede rostul vizitei ministrului Energiei, Virgil Popescu, la Gorj, având în vedere că deciziile luate, în ultimii ani, au dezavantajat județul.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că va veni, în luna septembrie, la aniversare a 50 de ani de la punerea în funcțiune a Termocentralei Rovinari. Deputatul Radu Miruță compară vizita oficialului cu întoarcerea unui criminal la locul crimei. Liderul USR Gorj nu înțelege de ce vine Virgil Popescu în județul căruia i-a făcut mai mult rău, în ultimii ani, prin deciziile luate împotriva energiei pe bază de cărbune.

“Exact ca și criminalul, se întoarce la locul crimei, despre asta e vorba. Pe mandatul lui Virgil Popescu, încurajat de responsabilii politici din județul Gorj, în CEO nu numai că nu s-a întâmplat nimic, ci se întâmplă lucruri rele mai accelerat decât se întâmpla înainte. În CEO, moare un om la 5-6 zile, CEO este scos din circuit de deciziile acestui guvern care a băgat în rezervă tehnică, de la începutul anului viitor, grupurile energetice, CEO este locul despre care politicienii află că nu există condiții în cariere decât atunci când apare un articol și se dau toți de ceasul morții și se miră despre situațiile de acolo. CEO este locul în care mii de oameni sunt nedreptățiți cu legea în mână. Nu știu la ce vine ministrul Energiei aici. De obicei, când vine un ministru, ar trebui să vină cu o veste bună, el este caracterizat doar de decizii proaste pentru județul Gorj. Eu mă aștept, atunci când vine, să nu mai vină în calitate de ministru”, a conchis parlamentarul.

„PSD nu ar trebui să discute despre minerit în județul Gorj”

Radu Miruță spune că liderii PSD nu ar trebui să mai vorbească despre minerit, în condițiile în care îl susțin pe ministrul liberal al Energiei, Virgil Popescu. Deputatul USR speră ca viața energiei pe cărbune din România să fie prelungită de către miniștrii Energiei din Uniunea Europeană care se vor reuni pe data de 9 septembrie pentru a lua decizii legate de explozia prețurilor la gaze și electricitate. „PSD face poze cu ministrul, a doua zi spune că iar nu este bine cu el, iar a treia zi îl votează să rămână în funcție. Sunt principalii responsabili. PSD nu ar trebui să discute despre minerit în județul Gorj, cât timp au ajuns să-și bată joc de oameni, jucând acest teatru. Au oameni în Directorat, în Consiliul de Supraveghere, au ministru secretar de stat și CEO nu există la nivel de România. Gorjul nu este reprezentat. Singura mea speranță este ca la întâlnirea miniștrilor Energiei, de pe 9 septembrie, în care Comisia Europeană încearcă să ia niște decizii, să se uite la situația corectă, în acest moment, și anume reconsiderarea poziției față de producătorii de energie pe bază de cărbune, Gorjul bucurându-se atunci de o consecință care este luată la nivel internațional. Așteptarea mea ar fi fost ca Gorjul și România să fie cei care generează modificarea asta, pentru că noi suntem cei mai afectați și suntem cei mai împuterniciți să vorbim despre acest subiect, fiindcă noi avem ceea ce alții n-au, însă, se pare că pentru acest subiect sunt multe alte interese în România, mai puțin cele naționale. Nu se poate ca prețurile să crească atât de mult din cauza lipsei de energie comparativ cu cererea mare pe piață”, a conchis deputatul.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button