Politică

Deputat: Directoratul CE Oltenia trebuie să vină cu un plan bine pus la punct

Deputatul Mihai Weber vrea să vadă care este planul Ministerului Energiei și conducerii Complexului Energetic Oltenia pentru funcționarea companiei energetice de la Târgu-Jiu, în această iarnă.

Mihai Weber spune că șefii Complexului Energetic Oltenia trebuie să facă un plan pentru asigurarea stocurilor de cărbune şi a investiţiilor necesare, în cariere şi termocentrale. Deputatul PSD a trimis chiar și o întrebare ministrului Energiei, Virgil Popescu, pentru a vedea care este planul pentru ca CE Oltenia să treacă cu bine peste această iarnă.

“Trebuie să existe un plan de organizare, un plan pentru a depăși această iarnă, care implică niște măsuri. Directoratul, Consiliul de Supraveghere al CEO trebuie să facă propuneri, să discute împreună cu specialiștii din Ministerul Energiei, pentru că ne așteaptă o iarnă destul de grea. Trebuie să ne asigurăm stocul de cărbune, să avem acces la energie și gaze. Și, atunci, pentru CEO sunt necesare niște măsuri, care, din punctul meu de vedere, trebuiau luate din vară. Să vedem dacă sunt asigurate fronturile de lucru, dacă există disponibilitatea echipamentelor, utilajelor și, aici, implică investiții în tot ceea ce înseamnă mentenanță, întreținere, trebuie să existe un personal calificat. În primul rând, să asigurăm stocul de iarnă. Această producție de energie pe bază de cărbune a salvat de multe ori Sistemul Energetic Național și, acum, trebuie să-i acordăm importanța deosebită. Noi facem tot ceea ce ține de noi pentru a ține în viață această unitate economică, dar trebuie să existe și din partea celor care lucrează acolo, din partea Directoratului, să existe propuneri, un plan foarte bine pus la punct de investiții, de aprovizionări cu piese necesare, de acordare a unei atenții deosebite personalului. Mai sunt în discuții și alte sesizări privind alte două cariere, Peșteana și Roșiuța. Aici, trebuie să fim foarte atenți și să fie pregătiți și cei de la minister, cei de la CEO să vină cu fundamentare, cu întâmpinări la toate acele acțiuni pe care anumite ONG-uri le-au făcut”, a precizat liderul social-democrat.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button