Politică

Cine vor fi viceprimarii Târgu-Jiului? Romanescu: Au fost discuții, în această perioadă

Primarul social-democrat al Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, este convins că va putea realiza ușor o nouă majoritate în viitorul consiliu local, care va fi învestit în toamna acestui an.

Partidul Social-Democrat a început discuțiile privind constituirea unei majorități în Consiliul Local Târgu-Jiu. Primarul PSD, Marcel Romanescu, afirmă că este suficient timp pentru negocieri, având în vedere că viitorii viceprimari vor putea fi numiți abia peste 5 luni, după ce vor fi învestiți noii consilieri municipali. PSD ar putea face majoritate în CL fie cu AUR, fie cu Partidul Verde. Marcel Romanescu exclude o alianță cu Partidul Național Liberal.

„Încă nu s-a luat o decizie, pentru că mai sunt anumite lucruri, în primul rând, de lămurit la nivel central. Am avut o discuție și am în continuare o discuție constructivă cu domnul președinte Weber și cu domnul Cosmin Popescu, dar încă nu s-a luat o decizie definitivă în privința majorității pe care o vom constitui la nivelul consiliului local al municipiului Târgu-Jiu. Avem mai multe variante. De data aceasta, în comparație cu toate rândurile de alegeri pe care le-am avut, în trecut, avem avantajul, este și un avantaj și un dezavantaj, al faptului că viitorii viceprimari vor primi mandatele peste aproape 6 luni. Și, atunci, este timp suficient ca să putem să gândim o strategie foarte bună pentru municipiul Târgu-Jiu, nu neapărat pentru noi, un om care să se alăture echipei PSD și cu care să putem să facem performanță. Nu s-au purtat negocieri, au mai fost discuții și este clar că vor avea loc și au avut loc permanent după ce s-au terminat alegerile. Cu excepția celor de la PNL, între colegii noștri și reprezentanții celorlalte formațiuni au fost discuții în această perioadă. Din punctul meu de vedere, va fi foarte simplu, rămâne numai ca să stabilim o anumită strategie să vedem exact modul în care vom colabora cu viitoarea formațiune care ne va asigura majoritate în consiliul local”, spune edilul.

Revine Adrian Tudor pe postul de viceprimar?

Fostul viceprimar, în mandatul fostului primar Florin Cârciumaru, Adrian Tudor, ar putea ajunge din nou viceprimar. Primarul Marcel Romanescu susține că nu exclude o colaborare cu liderul Partidului Verde Gorj.

“Cu siguranță, mult mai bine decât aș putea colabora cu PNL, cel puțin eu. Părerea poate să difere cumva față de ceea ce o să se stabilească la centru sau față de ceea ce o să spună președintele Weber, însă, la mine este exclusă orice variantă de colaborare cu PNL, în rest, iau în calcul orice posibilitate de colaborare, cu excepția PNL. Adrian Tudor m-a criticat, însă, ați văzut pe cineva care să mă felicite în acești 4 ani, cu excepția colegilor mei sau vreo formațiune politică să vină și să și aprecieze anumite lucruri pe care le-am făcut în această perioadă? Niciodată. Și nici nu mă așteptam. După cum vedeți, toată campania a fost o campanie doar împotriva mea. Nu s-a discutat despre proiecte, despre nimic, doar atacuri mizerabile la adresa mea”, a precizat primarul Târgu-Jiului.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *