Dezvăluiri

“Determinații” concediați, reangajați la CE Oltenia. Senator: E un pas extrem de important!

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a decis ca 105 din cei 124 de mineri cărora le-au fost încetate contractele de muncă de la 1 iulie să fie reangajați, începând de luni, în cadrul companiei.


Zeci de mineri cărora le-au fost încetate contractele încheiate pe perioadă determinată au continuat, joi, greva foamei. După cele 4 zile de proteste, conducerea Complexului Energetic Oltenia a decis ca 105 din cei 124 de mineri cărora le-au fost încetate contractele de muncă de la 1 iulie să fie reangajați, începând de luni, în cadrul companiei. În plus, situația celorlalți 19 urmează să fie reanalizată, potrivit senatorului Ion Iordache, care a participat la discuțiile cu greviștii și conducerea CE Oltenia. “Am fost la discuții cu membrii directoratului și directorii de sucursale. Dumnealor au reanalizat, așa cum discutasem până acum și, din cei 124 cărora li s-a încetat contractul de muncă, 105 vor fi reangajați, începând de luni, ăsta este angajamentul pe care l-a făcut, astăzi, directoratul, iar cei 19 vor mai fi analizați, dar sunt cei care au avut niște abateri considerate grave. Este un pas extrem de important, adică 105 din cei 124 vor fi reîncadrați. Ăsta este un mare câștig al oamenilor care s-au bătut pentru dreptul lor și pentru asta vreau să-i mulțumesc domnului ministru că a avut încredere că ce îi transmit eu este corect și a empatizat cu oamenii, iar liderilor de sindicat vreau să le transmit să le fie rușine că nu au venit aici. Au fost o povară în obținerea acestui rezultat, că nu au vrut să reprezinte angajații companiei, aici, în demersul lor, iar politicienilor la fel. Așa au vândut județul bucată cu bucată și uite, s-a dovedit, acum, că, în câteva zile, am reușit să oprim acest tăvălug”, a declarat parlamentarul.
Contracte de muncă tot pe perioadă determinată.
Ion Iordache susține că cei 105 mineri care vor fi reangajați vor avea contracte de muncă tot pe perioadă determinată, cel mai probabil, pe 3 luni. „Deocamdată, nu sunt mulțumiți, discutăm să vedem care este situația cu cei 19 și dacă găsim și pentru ei o soluție. Având în vedere că și la ceilalți s-a prelungit pe o perioadă la fel, determinată, cu siguranță, va fi și pentru ei încheiat contract pe perioadă determinată, probabil, la fel ca la ceilalți, pentru că s-a constatat că, de fapt, a fost greșit evaluat”, a adăugat senatorul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *