Ultima oră

Dezamăgire profundă pentru sindicaliștii din Sănătate după adoptarea noii legi a pensiilor

Sindicaliştii Federaţiei Sănătatea anunţă, marţi, că sunt „profund dezamăgiţi şi lezaţi grav în drepturile lor” de noua lege a pensiilor, întrucât amendamentele justificate ale salariaţilor nu au fost luate în seamă, fiind respinse în Camera Deputaţilor.

De asemenea, sindicaliştii acuză „simularea consultării publice”, scrie News.ro.

„Salariaţii din domeniul sanitar afiliaţi Federaţiei Sănătatea din România şi nu numai, se arată profund dezamăgiţi şi lezaţi grav în drepturile lor atât prezente dar mai ales viitoare, având în vedere noua formă a legii a pensiilor, aceasta reprezentând o nouă palmă zdravănă dată mişeleşte salariaţilor din Sănătate”, anunţă, marţi, Federaţia Sănătatea, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, amendamentele solicitate de către organizaţiile sindicale, chiar dacă au fost temeinic justificate, nu au fost luate în seamă şi au fost respinse in corpore la vot în comisii la Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional pentru legea pensiilor, fără o prea mare dezbatere.

„Lupta noastră se anunţă şi în viitor extrem de grea în contextul viitoarei legi a salarizării, care deşi a fost negociată sectorial la nivelul de ministerelor de linie, dezbaterea în Parlament a formei noii legi a salarizării, este amânată nejustificat şi forma acesteia, chiar şi într-o formă de lucru, nu este accesibilă”, au mai transmis sindicaliştii.

Recoltau analize plătite la privat și le duceau cu sacoșa, ca să le proceseze „la negru” la stat
Potrivit acestora, „simularea consultării publice a proiectelor de lege, chiar şi în cazul unor legi organice cu impact major în viaţa societăţii, aşa cum este şi cazul legii salarizării, nu poate duce la echitate şi justeţe socială pentru cei afectaţi de prevederile acestei legi, extrem de importante”.

„Decidenţii politici au arătat că se poate trece prin ambele camere ale Parlamentului României, urgent şi fără dezbateri, orice iniţiative legislative oricât de importante ar fi ele şi cu impact major asupra vieţii românilor”, au mai transmis sindicaliştii.

Legea pensiilor a fost adoptată, luni, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Sindicaliştii din sistemul sanitar acuză eliminarea condiţiilor speciale de muncă din prevederile actului normativ.

Sursa: News.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *