Politică

Din partea cărui partid candidează Romanescu la primărie în 2024. “Știu că voi câștiga alegerile. Problema care se pune este de unde le voi câștiga”

Marcel Romanescu sugerează că ar putea pleca din PNL pentru o candidatură din partea altei formațiuni politice la primăria Târgu-Jiu, în 2024.

Marcel Romanescu afirmă că preluarea funcției de președinte al PNL Gorj de către senatorul Ion Iordache a fost “cea mai bună soluție” pentru el, pentru că i-a lăsat libertatea de a alege ce va face de acum încolo cu echipa sa. Edilul Târgu-Jiului nu exclude o candidatură pentru cel de-al treilea mandat de primar, în 2024, din partea altei formațiuni politice. “Pentru mine, cred că a fost cea mai bună soluție alegerea domnului Iordache în funcția de președinte al PNL. Mi-a lăsat libertatea de a alege ceea ce fac împreună cu echipa mea de acum încolo. Asta înseamnă că pot să discut cu toată lumea. Normal, în primul rând, cu PNL, dar așa cum am declarat întotdeauna, nu-mi voi lăsa sutele de membri ai organizației municipale la mâna și în pixul nimănui. Adică, voi face în așa fel încât, în 2024, organizația pe care o conduc și eu, din calitatea de viitor candidat la primăria municipiului Târgu-Jiu, să am stabilitate pentru o eventuală candidatură. Dacă cineva își imaginează că voi aștepta septembrie 2024 pentru ca cineva să-mi confirme mie și echipei mele candidatura pentru funcția de primar sau pentru funcțiile de consilieri locali, se înșală amarnic. În interiorul partidului voi avea anumite discuții și dacă mi se garantează că nu se va face un joc dublu, așa cum am mai avut în trecut, putem să rămânem parteneri într-un proiect pe viitor. Dacă voi simți, la un moment dat, o altă modalitate de abordare a competiției, îmi las rezerve pentru a discuta cu oricine care îmi garantează stabilitate pentru candidatura la alegerile locale. Știu că le voi câștiga. Singura întrebare este de unde le voi câștiga”, spune Marcel Romanescu.

Când va anunța din partea cărui partid va candida

Marcel Romanescu spune că, în 2023, cei aproximativ 600 de membri ai organizației municipale vor decide care va fi drumul pe care-l vor urma în perspectiva alegerilor locale din 2024. Edilul a simțit că organizația PNL Târgu-Jiu nu este respectată, pentru că la conferința județeană de alegeri a avut un număr mic de delegați. “În 2023, sigur voi avea un răspuns și voi da un răspuns deschis tuturor pentru tot ce s-a întâmplat în trecut. Însă am mizat pe oameni, câteodată desemnați de centru și mi-am dat seama că n-au fost tocmai corecți în relația cu mine și organizația pe care o reprezint. În momentul în care cea mai puternică organizație din Oltenia primește 5% din numărul de delegați pentru o conferință județeană, înseamnă că nu suntem respectați. Asta constatăm cu toții, însă, spre sfârșit de an, după conferința județeană, am simțit o echipă mult mai unită decât poate o aveam în trecut, pentru că ne-am dat seama că doar împreună știm sigur că vom câștiga. Vom vedea ce se întâmplă în viitor. Când o să am un răspuns privind o garanție din partea cărei formațiuni voi candida, o s-o transmit sau dacă nu o să o am, o să vă spun care este opțiunea pe care o avem. Este o decizie de grup. Acea hotărâre se va lua cu cel puțin 600 de persoane”, a afirmat primarul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *