Politică

DISPUTĂ între DEPUTAȚII de Gorj pe tema proiectului de reducere a vârstei de pensionare. ACUZAȚII de DISCRIMINARE

Deputații USR-PLUS, Radu Miruță, și PSD, Claudiu Manta, se contrează pe tema amendamentelor aduse la Legea Pensiilor privind reducerea vârstei de pensionare în minerit și energie.

Marți, parlamentarii USR și PSD s-au acuzat reciproc că nu au susținut modificările aduse Legii Pensiilor după ce fiecare partid a votat în Comisia de Industrii din Camera Deputaților amendamentele făcute de parlamentarii propriilor partide.Radu Miruță acuză că amendamentul depus de PSD este unul populist, care nu face decât să “îngroape de tot” proiectul de lege. Deputatul USR susține că social-democrații au cerut ca inclusiv salariații TESA și angajații CET-urilor din țară să poată beneficia de reducerea vârstei de pensionare. Radu Miruță a rămas surprins că parlamentarii PSD de Gorj nu au susținut amendamentul său, deși au promis asta la întâlnirea de la Prefectura Gorj cu liderii sindicali din cadrul CE Oltenia. Lui Radu Miruță i se pare discriminare ca angajații de la birouri din cadrul Complexului Oltenia, unii salariați fiind aduși în cadrul companiei pe criterii politice, să fie încadrați prin lege în aceleași condiții de muncă cu minerii din producție.

Manta: Amendamentul USR poate crea DISCRIMINARE

În replică, Claudiu Manta spune că amendamentul PSD este benefic pentru mineri și energeticieni, că nu creează discriminare și nu are probleme de constituționalitate, așa cum ar putea avea cel al USR. “Amendamentul nostru nu creează discriminări, nu există riscul de neconstituționalitate. În plus, cred că ajută o largă categorie de personal din cadrul Complexului Oltenia. În rândul personalului TESA sunt și oameni cu specializări în domeniul minier care, efectiv, nu vor avea ce face, dacă vor fi disponibilizați. Toți acești oameni trebuie prinși su o formă sau alta sub protecția Legii Pensiilor. Trebuie să ne gândim și la ei, astfel încât nimeni să nu fie lăsat în urmă. Nu știu cât de bine întocmit este amendamentul USR și ce risc de discriminare și posibil risc de neconstituționalitate prezintă. În aceste condiții, nu am zis să corectăm toate aceste neclarități ale amendatului propus de cei de la USR prin intermediul amendamentului nostru pe care-l noi îl considerăm mai bun. Amendamentul USR poate crea discriminare. E un lucru evident”, a conchis deputatul PSD.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button