Ultima oră

DOAR ÎN ROMÂNIA: Un dezvoltator a construit 30 de apartamente în plus faţă de autorizaţia primită

După ce planul dezvoltatorului a ieşit la iveală, iar autorităţile au descoperit că acesta a construit zeci de apartamente în plus, în acelaşi bloc, faţă de cele agreate în autorizaţia de construcţie, poliţiştii au deschis o anchetă.

Practic, pe durata lucrărilor nu au fost respectate avizele necesare obţinute din partea autorităţilor locale. Aşa se face că un spaţiu aflat la etajul nouă al imobilului a fost compartimentat, iar acolo au fost amenajate apartamente, deşi, potrivit documentaţiei, nu era posibil.

Locuintele au fost deja cumpărate, iar proprietarii riscă să rămână fără case, dacă nu se va găsi o soluţie, iar construcţia să primească avizul final.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal pentru abuz în serviciu, fals în declaraţii, uz de fals şi fals intelectual.

„În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în baza delegării procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, pun în executare 7 mandate de percheziție domiciliară, în județul Prahova și în municipiul București, la persoane bănuite de infracțiuni din sfera criminalității economice.

5 persoane vor fi conduse la sediul unității de poliție, pentru audieri.

În fapt, reprezentanții unui operator economic, în perioada 2018 – 2022, ar fi construit un bloc de locuințe în municipiul Ploiești, fără a respecta prevederile autorizațiilor de construire și ar fi falsificat mai multe înscrisuri, pe care le-ar fi utilizat, atât în fața autorităților publice locale, pentru înscrierea dreptului de proprietate asupra imobilului, cât și la notarul public, pentru vânzărea apartamentelor.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, fals în declarații, uz de fals și fals intelectual.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *