Ultima oră

Doi poliţişti au bătut crunt un bărbat, cu 34 de lovituri, până l-au băgat în spital

Este anchetă de amploare în Poliţia din Caraş-Severin, după ce un bărbat a fost bătut crunt de poliţiştii din Anina. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum agenţii îl lovesc cu putere pe bărbatul care este întins la pământ.

Bărbatul în vârstă de 48 de ani a fost bătut crunt de către doi polițiști într-un parc din Anina, unde se pare că acesta ar fi refuzat să se legitimeze.

Poliţiştii spun că bărbatul era cunoscut ca fiind consumator de alcool. Nu a vrut să le dea buletinul, astfel că agenţii au vrut să-l ducă la sediul poliţiei. Bărbatul a refuzat şi au încercat să-l imobilizeze, bătându-l.

Victima a ajuns la spital, după ce a stat mai bine de cinci ore la poliţie, a fost bătut de către poliţişti, spune bărbatul.

A fost la IML, unde a primit 10 zile de îngrijiri medicale și au fost constatate 34 de lovituri.

Poliția susține ca bărbatul a fost, de fapt, oprit în trafic și că a refuzat să se legitimeze sau să sufle în fiolă. A refuzat să colaboreze cu poliția ş i a vrut să fugă. Abia ulterior l-au prins în parc poliţiştii şi l-au dus la sediul poliţiei.

În ceea ce privește atitudinea polițiștilor, IPJ Caraş-Severin a demarat o anchetă pentru a verifica dacă polițiștii au acționat conform statutului sau a fost un abuz în serviciu.

Reacţia IPJ Caraş-Severin, în urma incidentului
„La data de 23 martie 2024, la ora 17.40, polițiști de la Poliția Orașului Anina au observat un autoturism care circula pe strada Oraș Nou din Anina, fără a avea montate plăcuțe cu numerele de înmatriculare vizibile.

În momentul în care a observat că polițiștii i-au efectuat semnalul regulamentar de oprire, conducătorul auto a oprit autoturismul și a coborât în viteză, fugind de polițiști. Aceștia au pornit în urmărirea lui aproximativ 100 de metri, moment în care, pe un teren accidentat, bărbatul s-a împiedicat și a căzut.

Polițiștii au procedat la imobilizarea și încătușarea bărbatului care se manifesta agresiv și avea un comportament recalcitrant, opunându-se încătușării și încercând să-i lovească pe polițiști.

În continuare, bărbatul a fost condus la sediul poliției pentru continuarea verificărilor și aplicarea măsurilor legale.

Acesta emana halenă alcoolică, iar la testarea cu aparatul etilometru a rezultat că avea o alcoolemie de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru determinarea concentrației de alcool în sânge.

De asemenea, autoturismul condus de acesta nu figura înmatriculat în circulație.

În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Bărbatului i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Totodată, precizăm faptul că la nivelul inspectoratului au fost dispuse verificări prin intermediul Compartimentului Control Intern, pentru a se stabili dacă aspectele semnalate de bărbatul în cauză se confirmă, caz în care vor fi aplicate măsurile legale, ce se impun.

De asemenea, în conformitate cu prevederile Codului de procedură penală, persoana are posibilitatea să depună plângere penală”, se arată în comunicatul IPJ Caraş-Severin

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *