Eveniment

Doi polițiști, părți vătămate în procesul de ultraj al recidivistului Baicu

Doi polițiști de la Rovinari și Bâlteni sunt părți vătămate în procesul de ultraj al recidivistului Lucian Baicu, trimis în judecată pentru ultraj cu două zile înainte de Crăciun. Baicu, reîntors în Peșteana Jiu din Elveția, la începutul lunii decembrie, a făcut însă un scandal monstru cu proprii părinți, asta la domiciliul familiei din Bâlteni. Atunci a amenințat polițiștii chemați la fața locului, cu o drujbă. Acesta a fugit apoi de oamenii legii dar a fost prins și băgat în arest. Amenințările la adresă a doi polițiști l-au transformat însă în inculpat pentru ultraj, victimele sale fiind agenții Dumitru Blându și Cretan Lucian Alin.

Dosarul de ultraj se află înregistrat din 23 decembrie pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu. Cei doi polițiști care s-au prezentat la locuința familiei Baicu sunt părți vătămate în acest dosar pentru care nu s-a stabilit încă primul termen de judecată.

Baicu a contestat măsurile preventivă, dar procesul va avea loc abia pe 28 decembrie.

Incidentul pentru care răspund penal recidivistul din Bâlteni a avut loc în urmă cu aproape trei săptămâni.

„La data de 4 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari au fost sesizați de către un bărbat de 63 de ani, din comună Bâlteni cu privire la faptul că a fost amenințat cu acte de violență de către fiul său de 38 de ani, care ar fi distrus și mai multe bunuri din locuință. În cauză s-a întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere, amenințare și violență în familie”, a anunțat, la acel moment, Biroul de Presă al IPJ Gorj. O zi mai târziu, cel care și-a terorizat propria familie a fost reținut de polițiști și acum a fost deja trimis în judecată.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *