Ultima oră

DOLIU la Mănăstirea Prislop. A MURIT unul dintre discipolii părintelui Arsenie Boca

Maica Pavelida de la Mănăstirea Prislop a murit. Aceasta era cunosută drept unul dintre discipolii părintelui Arsenie Boca.

Maica Pavelida de la Mănăstirea Prislop, cunoscută drept unul dintre discipolii părintelui Arsenie Boca, a încetat din viață.

Foarte mulți enoriași se îndreptau spre Prislop pentru a participa la pelerinaje și să discute cu ea, cerându-i sfaturi.

În luna septembrie a acestui an, maica Pavelida a fost distinsă cu Ordinul „Maica Domnului Rugătoarea” de către Patriarhul Daniel.

Despre Arsenie Boca, Maica Pavelida și-a împărtășit gândurile:

„Arsenie Boca este recunoscut ca fiind cel mai mare duhovnic român al secolului XX.

În perioada comunistă, Securitatea i-a interzis să slujească în biserici, fiind arestat și torturat în anii 1948 și 1951 pentru presupuse legături cu legionarii, acuzații negate de către el.

După închisori precum Jilava, București, Timișoara, și Oradea, precum și condamnarea la muncă silnică la Ocnele Mari și la Canal, părintele s-a întors, la finalul pedepsei, ca stareț la Mânăstirea Prislop.

Arsenie Boca a murit pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia, dar la mormântul său de la Mănăstirea Prislop vin și acum mii de oameni în pelerinaje.

„Părintele a fost un trimis al lui Dumnezeu în vremea noastră, să ne arate adevărata cale a întâlnirii cu Domnul Nostru Iisus Hristos.

A fost înzestrat cu multe daruri și virtuți, ca să ne arate sfințenia sa.

A fost smerit, retras și ascultător față de Biserică. Și-a cunoscut sfârșitul cu trei ani înainte spunând că mai are “trei calendare” și apoi va pleca”, a spus maica Pavelida în trecut despre Arsenie Boca, potrivit Agerpres.

Întrebată dacă Arsenie Boca ar trebui canonizat, aceasta a răspuns: „Nu sunt eu în măsură să vorbesc despre acest lucru. Dânsul a prevăzut că vor veni vremurile acestea şi că aici (la Prislop, n.r.) va sosi atâta lume, ceea ce noi nu am ştiut. Aşteptăm să vedem cum lucrează Dumnezeu, prin ierarhia noastră”.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *