Ultima oră

Dosare penale pentru tăiere ilegală de material lemnos

La data de 22 septembrie a.c., polițiști din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru au fost sesizaţi prin apelul 112 de către un bărbat, de 48 de ani, din comuna Bolboşi cu privire la faptul că din fondul forestier au fost tăiaţi 5 arbori.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că la data de 22 septembrie a.c., un bărbat, de 31 de ani, din comuna Bolboși, ar fi tăiat fără drept, un număr de cinci  arbori esenţă gârniță, de pe un teren situat pe raza localității Slivilești, abandonându-i la faţa locului.

A fost recuperată cantitatea de aproximativ 3 mc material lemnos, acesta fiind lăsat în custodia unui pădurar, din cadrul Ocolului Silvic Motru, prejudiciul fiind în curs de estimare.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul  săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de material lemnos.

La data de 22 septembrie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție  Muşeteşti  s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 9-11 septembrie a.c., trei bărbați, cu vârste cuprinse între 47 și 56 de ani, din comuna Mușetești ar fi tăiat 15 arbori esenţa fag si mesteacăn, cu diametrul la cioată cuprins între 10-64 cm, având un volum de aproximativ  6  mc și o valoare de 2.750 lei, de pe un teren cu vegetație forestieră ce aparține unei femei, de 46 de ani și  unui bărbat, de 70 de ani, din comuna Mușetești.

În cauză s-a întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept și sustragere de arbori.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *