Actualitate

Două investiții în amenajării hidroenergetice din Gorj, considerate drept vitale de CSAT

Două investiții în amenajării hidroenergetice din județul Gorj sunt considerate drept vitale pentru reziliența energetică a României de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) și se pot acorda derogări de la legislație pentru realizarea lor, potrivit unui proiect de act normativ al Ministerului Energiei. Zece investiții de acest fel sunt incluse în proiectul Ordonanței de Urgență.

Este vorba de cele două hidrocentrale de pe râul Jiu, din zona Defileului Jiului de la Dumitra și Bumbești Jiu, care sunt finalizate în proporție de peste 90 la sută. De asemenea, o altă investiție este etapa a II-a a complexului hidrotehnic și energetic Cerna-Motru-Tismana. „Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a emis în data de 25.10.2022, Hotărârea nr. 169 privind îmbunătățirea rezilienței energetice a României pentru asigurarea securității în domeniu prin adaptarea operativă și dezvoltarea de noi capacități de producție energetice, în contextul războiului din Ucraina și a dispus adoptarea măsurilor necesare pentru punerea în aplicare a acesteia.

Între direcțiile de acțiune identificate în materialul emis de CSAT, la dezvoltarea de noi capacități de producție a energiei electrice, lit. B – REPowerEU, au fost identificate proiectele de investiții ale Societății de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica S.A. (SPEEH S.A.) necesare pentru asigurarea rezilienței energetice”, se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button