Social

E oficial: şcoala exclusiv online a fost prelungită până pe 8 februarie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă pentru continuarea învăţământului exclusiv online până în 8 februarie.
Şcoala online va continua cel puţin până pe 8 februarie, mai exact până la începutul semestrului al II-lea din anul şcolar 2020-2021, apoi urmând a fi redeschise şcolile.

„Speranţa şi dorinţa noastră este să organizăm semestrul doi într-o manieră clasică, dar el trebuie finalizat. Ca să poată să fie finalizate e nevoie de o schimbare la legea 55, care dădea dreptul ministrului Educaţiei să decidă trecerea în online până la 31 decembrie 2020. Am fost pus în faţa unei întrebări: Dacă iniţiem ordonanţa de urgenţă pentru învăţământul online, haideţi să iniţiem până în septembrie 2021. Am refuzat acest lucru şi am spus . Îl iniţiem până în data de 8 februarie. Deci cu buna ştiinţă mi-am am redus dreptul de a decide peste data de 8 februarie învăţământului online”, a spus Sorin Cimpeanu, marţi seara, la Antena 3.

Potrivit structurii anului școlar 2020-2021, Semestrul I continuă după vacanța de iarnă, cursurile reîncepând în data de 11 ianuarie. Vacanța intersemestrială, care urmează vacanței de Crăciun, este de o săptămână și va începe pe 30 ianuarie 2021, pentru a se încheia pe 7 februarie 2021. Cîmpeanu a mai spus că se va face o analiză a criteriilor epidemiologice, o analiză a campaniei de vaccinare și o analiză a elevilor care nu au avut acces la școala online în acest an școlar, în funcție de aceste trei aspecte fiind luată o decizie. Analiza epidemiologică va fi făcută de experți, a spus acesta.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *