Eveniment

Electrician din Cătunele, condamnat la închisoare pentru furt de energie electrică

Un electrician din comuna Cătunele a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani şi 4 luni închisoare pentru că a furat energie electrică.

Bărbatul și-a racordat, ilegal, locuința la rețeaua de energie electrică. Pentru că mai fusese condamnat în altă cauză, a primit o pedeapsă mai aspră.

„Condamnă inculpatul Godescu Vasilică, recidivist , de profesie electrician , fără ocupaţie, trimis în judecată în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de ,,furt“ (…) la 6 luni închisoare . În baza art.396 alin.1,2 şi 10 Cod procedură penală condamnă inculpatul Godescu Vasilică pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art.92 alin.2 din Legea 123/2012 cu aplicarea art. 41 alin1. C. pen. la 6 luni închisoare. În baza art 38 alin.1 Cod penal constată concurente faptele. În baza art.39 alin.1 lit.b Cod penal contopeşte pedepsele aplicate inculpatului, urmând ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea , de 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3, respectiv 2 luni închisoare, pedeapsa rezultantă fiind de 8 luni închisoare. În baza art. 96 alin.4 Cod penal revocă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere privind pedeapsa rezultantă de 1 an şi 8 luni închisoare, dispusă prin sentinţa penală nr.42 din 09.03.2021, pronunţată de Judecătoria Motru în dosar nr.1560/263/2020. În baza art. 43 alin.2 adaugă pedeapsa de 8 luni închisoare la pedeapsa de 1 an şi 8 luni închisoare. Inculpatul execută pedeapsa de 2 ani şi 4 luni închisoare. În baza art. 397 Cod procedură penală admite acţiunea civilă formulată de partea civilă SC Distribuţie Energie Oltenia SA. Obligă inculpatul Godescu Vasilică la plata sumei de 12 878,1 lei , reprezentând despăgubiri civile către partea civilă SC Distribuţie Energie Oltenia SA“, se arată în sentința Judecătoriei Motru, care nu este definitivă.

„Organele de poliţie din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de „furtul” şi „ executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate”, constatând că numitul a efectuat o intervenţie neautorizată prin executarea şi folosirea unei instalaţii clandestine pe care a racordat-o direct la reţeaua de electricitate, iar prin intermediul acestei instalaţii clandestine sustrăgea energie electric
De aproximativ 12 ani, locuinţa inculpatului a fost debranşată de la reţeaua de distribuţie a energiei electrice, pentru neplata facturilor.

Că, la data de 23.01.2018 angajaţii părţii civile s-au deplasat la locuinţa inculpatului în vederea efectuării unor verificări la instalaţia electrică din imobilul respectiv, unde au constatat că de la o locuinţă vecină ce era nelocuită şi în stare avansată de degradare şi care era branşată la reţeaua de energie electrică, era conectată o instalaţie electrică clandestină, formată dintr-un cablu MCG de culoare neagră cu trei fire de cupru multifilar cu secţiunea de 4 mm pătraţi, care era îngropată în pământ şi alimenta cu energie electrică locuinţa inculpatului“, au constatat anchetatorii.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *