Actualitate

Elemente protecție și siguranță pe Transalpina

Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu va crește siguranța pe cea mai înaltă șosea din țară, Transalpina. Se are în vedere montarea de parapet cu cablu pe mai multe tronsoane unde este necesară protejarea participanților la trafic. Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, a declarat că șoseaua se află de acum în administrarea drumarilor, după ce a fost preluată de la constructor, în urma unei decizii a instanței de judecată.

Prin urmare, vor putea avea loc intervenții punctuale de-a lungul traseului cuprins în special între Rânca și Obârșia-Lotrului, respectiv în zona de creastă. Aici este nevoie și de cele mai multe intervenții pentru asigurarea protecției.

„Se va interveni pe anumite zone pentru a monta parapet cu cablu. Am mai montat și în alte zone și este un echipament care se instalează foarte bine. Sunt elemente care asigură protecția participanților la traficul rutier de pe Transalpina. Oricum sunt instituite câteva obligații legate de program și limita de tonaj”, a menționat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *