Ultima oră

Elev prins de jandarmi în timp ce le vindea droguri colegilor săi


Un elev de 18 ani din municipiul Cluj-Napoca a fost prins de un echipaj de jandarmi în timp ce le vindea colegilor săi droguri.

Conform DIICOT, tânărul a fost depistat vineri de un echipaj de jandarmi în apropierea unei unităţi de învăţământ, având asupra sa peste 20 de grame canabis (drog de risc) porţionate în vederea comercializării, precum şi un cântar electronic, purtând urme de substanţă vegetală.

Totodată, asupra acestuia au mai fost găsite un cântar electronic, două pumnale, un spray iritant lacrimogen, un briceag şi o cagulă.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2023 – ianuarie 2024, el ar fi vândut şi oferit, cu titlu gratuit, în mod repetat, diferite cantităţi de canabis mai multor minori, printre care şi colegi de ai săi de la o unitate de învăţământ din municipiul Cluj-Napoca. Tânărul a fost reţinut sâmbătă de DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, ulterior fiind arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului Cluj.

Citește și – A fost prins în flagrant în timp ce vindea 1 kg de cristal. Și asta nu e tot: ce i-a găsit DIICOT-ul acasă
Un traficant de droguri de mare risc a fost prins de DIICOT în flagrant.

„La data de 07.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila au dispus reținerea unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Măsura a fost luată după ce, în aceeași zi, acesta a fost prins în flagrant, în municipiul Brăila, în timp ce comercializa cantitatea de 1 kilogram cristal (3-CMC, drog de mare risc). Ulterior, au fost puse în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, ocazie cu care au fost descoperite și ridicate aproximativ 2,5 kilograme de cristal (3-CMC) precum și alte mijloace de probă.

În cursul zilei de ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brăila a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmite DIICOT. Sursa: DC News

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *