Dezvăluiri

Eleve de 13 ani de la o renumită școală din Tg-Jiu, audiate de polițiști, în legătură cu consumul de droguri și alcool!

Polițiști din cadrul Biroului siguranța școlară, structură a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, au interogat, săptămâna trecută, două eleve de la Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” din Tg-Jiu, despre care existau informații că ar fi consumat droguri, după cum susțin unele surse. Potrivit unor informații obținute de jurnaliștii gorjonline.ro, cele două eleve au vârsta de 13 ani și sunt în clasa a VII-a. Acestea fac parte dintr-un grup, alături de alte două eleve din clasa a VIII-a, care a postat pe rețelele de socializare, în urmă cu câteva săptămâni, imagini cu o sticlă cu alcool, în incinta instituției de învățământ. Incidentele au fost trecute sub tăcere de către conducerea unității școlare, cu toate că există părinți care s-au alarmat când au auzit că în școala în care învață copiii lor se consumă droguri și alcool și erau revoltați că nu au primit nicio explicație.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a decis, în luna octombrie a anului trecut, constituirea unui grup de lucru interinstituțional pentru combaterea consumului de droguri în școli și în rândul tinerilor, ca risc major la adresa siguranţei individuale şi naţionale. Acel grup de lucru urma să elaboreze un plan de acţiune care să cuprindă obiectivele, măsurile de ordin general şi particular pentru a preveni şi combate eficient riscurile generate de traficul şi consumul drogurilor. După patru luni, nu se cunoaște dacă au fost constituite astfel de grupuri și la nivel județean și dacă s-a trecut efectiv la acțiune.

Cert este însă că, săptămâna trecută, polițiști din cadrul Biroului siguranța școlară al IPJ Gorj, au audiat două eleve de la Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” din Tg-Jiu, despre care existau informații că ar fi consumat droguri. Cele două eleve au dat explicații, în prezența diriginților, în legătură cu informațiile potrivit cărora ar fi consumat droguri, însă au negat informațiile deținute de oamenii legii, mai exact le-ar fi polițiștilor că nu s-a întâmplat nimic de acest fel în școală și au plasat episodul, al căror protagoniste ar fi fost, vara trecută.

Totuși, trebuie spus că, potrivit informațiilor care circulă, în ultimele săptămâni, tinerii din Tg-Jiu consumă droguri din categoria noilor substanțe psihoactive (NPS). Cel mai periculos dintre acestea este drogul Cristal, care dă un grad ridicat de dependență chiar de la prima doză și, din câte se pare, acesta ar fi fost consumat și de elevii de la ”Constantin Săvoiu”. Este drogul consumat de cele două tinere din Uricani, în urmă cu două luni, care s-au sinucis aruncându-se împreună de la 20 de metri înălțime.

Cele două eleve audiate în acest caz, s-au filmat, relativ recent, alături de alte două eleve, mai mari cu un an, cu o sticlă de vodtcă la școală. Flimulețul a fost postat pe rețelele de socializare, dar șters în scurt timp. În ultimele zile tot mai mulți părinți ai căror copii frecventează cursurile școlare la fosta Școală Generală nr.8, s-au declarat îngrijorați de situațiile apărute, mai ales că, potrivit specialiștilor, alcoolul în combinație cu două medicamente uzuale dau aproximativ aceleași simptome cu cele ale substanțelor psihoactive.

Părinții sunt revoltați că nu au fost înștiințați de conducerea școlii despre aceste două incidente, în sensul în care cel puțin să li se comunice că lucrurile sunt sub control și cei de la Siguranța școlară au evaluat situația.

Directorul Școlii Gimnaziale ”Constantin Săvoiu”, Corina Panduru, a declarat că nu a înștiințat, deocamdată, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, pentru că nu era vorba despre consum de droguri în școală.

”Nu au fost audiate, nu acesta este termenul exact.Au întrebat ceva. Vorbiți cu doamna de la Siguranța școlară să vă dea detalii de genul ăsta, pentru că nu era vorba de consum de droguri în școală, era o informație pe care voia s-o afle doamna. Deocamdată, nu am anunțat Inspectoratul Școlar. Au fost și diriginții claselor respective, am fost și eu acolo. Dar mai multe relații luați de la Siguranța școlară”, a spus Corina Panduru.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *