Actualitate

Evaluarea Națională și Bacul 2020 ar putea fi amânate pentru august-septembrie. Când ar putea reîncepe elevii școala

Fostul ministru Sorin Cîmpeanu, a declarat că cel mai optimist scenariu pentru elevi este ca anul școlar să se reia la începutul lunii mai. Pe de altă parte, cel mai pesimist scenariu este cel în care examenele naționale vor fi amânate pentru lunile august-septembrie. Niciunul dintre scenarii nu ia în calcul înghețarea anului școlar.

„Se lucrează la trei scenarii, unul este optimist, ia în considerare reluarea școlii la începutul lunii mai, iar cel mai puțin optimist ia în calcul amânarea examenului pentru finalul clasei a VIII-a, Evaluarea Națională, care ar putea fi organizat la sfârșitul lunii august. În acest al treilea scenariu, Bacalaureatul ar putea fi la jumatatea lunii septembrie. Deci asta este plaja de la cel mai optimist scenariu, la cel mai pesimist. Niciunul dintre scenarii nu ia în calcul înghețarea sau repetarea anului școlar. Nici nu ar avea cum să se întâmple asta în condițiile în care 70% din materie a fost predata”, a declarat Sorin Cimpeanu la Realitatea Plus.

Prin urmare, conform declarațiilor sale, școlile vor rămâne închise cel puțin pana luni, 4 mai.

Ministrul Educației a anunțat până în momentul de față că școlile vor sta închise până va trece orice pericol legat de pandemia de coronavirus. În mod normal, examenele naționale 2020 ar fi trebuit să înceapă în luna iunie.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *