SocialUltima oră

Eveniment marca CJCPCT Gorj, la Palatul Culturii „Teodor Costescu” din Drobeta Turnu-Severin

Marți 1 februarie 2022, la orele 17.00, CJCPCT Gorj a deschis la Turnu-Severin cea de a XXXIII-a ediție a Festivalului International de Arte Vizuale GORJFEST. Din partea instituției au participat Ion Cepoi, Teodor Dădălău, Daniela Gapșea si Dan Popescu.

Evenimentul a avut loc la Clubul Artelor Open Mind al Palatului Culturii, unde, într-o atmosferă deosebită, circa 50 de iubitori ai artelor din Turnu-Severin au avut prilejul să cunoască o parte din bogăția spirituală a Gorjului. S-au lansat publicații apărute la Editura CJCPCT Gorj: reviste de cultură și albumul antologic de fotografie ,,Nemuritoare povești de pe cele 11 văi ale Gorjului’’ de Teodor Dădălău. A fost lansată de asemenea cartea ,,Bună dimineața,Doamnă’’ (90 poeme de dragoste în vreme de pandemie) de Ion Cepoi.
În cadrul expoziției organizate de instituția gorjeană au fost expuse lucrări de pictură, grafică și fotografie artistică ale unor creatori din România, Republica Moldova și Israel, precum și icoane de vatră semnate de Pompiliu Ciolacu.
Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj mulțumește gazdelor pentru profesionalismul, prețuirea și solidaritatea culturală de care au dat dovadă: Daciela Rotaru Mîțu (curator al expoziției), Dan Șalapa- eminent profesor, jurnalist, scriitor și realizator de emisiuni culturale, dar și Maria Bălăceanu, critic de artă, doctor în arte, fost director al Muzeului de Artă din Severin care a făcut cronica expoziției. În fața unui public numeros, mai ales copii iubitori de artă contemporană, tablourile pictate au încântat publicul prezent la vernisaj prin echilibrul aproape perfect al pânzelor expuse.
În buna tradiție a schimburilor culturale cu instituții culturale din Oltenia, CJCPCT Gorj va reveni la Turnu-Severin în cursul acestei luni cu o nouă expoziție de artă. Mai exact, în data de 22 februarie 2022, tot la Clubul Artelor Open Mind al Palatului Culturii va avea loc o expoziție dedicată marelui sculptor Constantin Brâncuși. Vom reveni cu amănunte despre acest eveniment.
Vă reamintim însă că joi 3 februarie 2022 sunteți așteptați la vernisajul expoziției de pictură România-Israel „Zbor peste Mediterană” la sala “Florin Isuf” a CJCPCT Gorj începând cu ora 12.00.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *