Ultima oră

Excepțiile de la carantinare pentru cei care sosesc în România de Sărbători

CNSU a stabilit noi reguli de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România. Astfel, sunt exceptați de la măsura carantinei șoferii mașinilor mai mari de 2,4 tone care transportă marfă și cei ai microbuzelor de călători care asigură transport de persoane.

„Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă (CNSU) a aprobat Hotărârea numărul 115.

Principalele prevederi sunt modificarea HCNSU 111/2021 privind regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din statele terțe, valabile în perioada 10.12.2021 – 08.01.2022, în sensul exceptării de la măsura carantinei a conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă”, anunță CNSU.

De asemenea, sunt exceptați șoferii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de nouă locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, dacă fac dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală.

Totododată, CNSU a actualizat lista țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

În acest sens, în zona roșie au intrat Spania, Italia, Suedia, Dominica și Maldive, în zona galbenă au intrat din zona verde, în urma creșterii incidenței Bolivia, Coreea de Sud și Insulele Virgine Britanice.

În zona verde au intrat: Armenia, Albania, Mongolia și Brunei Darussalam.

Sursa: antena3.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *