Dezvăluiri

EXCLUSIV! Milionarii de top ai Gorjului! Iată ce bani învârt cele mai mari companii din județ!

Afacerile celor mai puternici oameni de business din județ au evoluat spectaculos, în anul fiscal precedent, potrivit informațiilor oficiale publicate de Ministerul Finanțelor, după depunerea bilanțurilor contabile de către companiile din Gorj. Complexul Energetic Oltenia deține prima poziție și în top afaceri, dar și în top profit, fiind și cel mai mare angajator din Gorj. Cei mai puternici afaceriști din județ s-au menținut și anul trecut în top, după cum arată situațiile financiare depuse de firmele acestora. Iată clasamentul realizat de GorjOnline, în funcție de cifra de afaceri și de profitul companiilor gorjene.

Complexul Energetic Oltenia rămâne cea mai mare firmă din județul Gorj și în 2023, cu o cifră de afaceri de peste 6,3 miliarde de lei, adică în jur de 1,3 miliarde de euro! Compania energetică a avut, anul trecut, 10.152 de angajați, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor, și un profit care a depășit un miliard de lei, (205 milioane de euro).

Locul al doilea în topul realizat de GorjOnline, în funcție de cifra de afaceri, se situează compania Tobacco Logistic & Marketing SRL, parte a grupului de firme Luzan care aparține omului de afaceri gorjean Ilie Ilinca.

Compania este unul dintre jucătorii importanți din România în domeniul distribuirii produselor din tutun și a derulat, în anul precedent, afaceri de 516 milioane de lei (103 milioane de euro) și a înregistrat un profit de 5,7 milioane de lei.

Compania Artego SA, condusă de omul de faceri Viorel David, se menține pe podium, cu o cifră de afaceri, în 2023, de aproape 163 de milioane de lei (32,6 milioane de euro).

 

Compania care are ca principal obiect de activitate fabricarea articolelor din cauciuc a avut, în medie, 626 de angajați și a generat un profit de 8,7 milioane de lei.

Marigab Com SRL a avut o cifră de afaceri de peste145 de milioane de lei (29 de milioane de euro), în anul 2023, înregistrând un profit de 11.625.434 de lei. Societatea din Turceni aparține surorilor Gabriela Tulbă și Maria Magdalena Sanda.

Moveos SRL Rovinari, fabrica de componente auto, a derulat afaceri de 131 milioane de lei, cu 48% mai mult comparativ cu anul precedent, și a avut un profit de aproape 5,9 milioane de lei.

Pajo Animal Feed SRL, parte a grupului de firme Carmistin, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața cărnii, cea care a preluat activele Avicola Tg-Jiu, deținută de omul de afaceri prahovean Iustin Paraschiv, a avut o cifră de afaceri de 96,3 milioane de lei (19,3 milioane de euro) și a înregistrat un profit de 497.434  de lei.

Yanida Com SRL, deținătoarea brandului ”Depozitele Maxx”, care activează în domeniul materialelor de construcții de 31 de ani, a avut o cifră de afaceri, în anul precedent de 94,8 milioane de lei. Compania deținută de afaceristul Nicolae Dragotoiu a generat un profit de 1,5 milioane de lei.

Vitmesstil Games SRL, din comuna Dănești, deținută de Luminița Sburlea împreună cu fostul socru, Marcel Tudor Sburlea, se menține în Top 10 al firmelor din Gorj, în funcție de cifra de afaceri.

Societatea activează în domeniul jocurilor de noroc și pariurilor și deține mai multe locații în Gorj. În 2023 a derulat afaceri de 88,8 milioane de lei (17,8 milioane de euro) și a avut un profit de aproape 10,5 milioane de lei (peste 2 milioane de euro).

Grupul de firme Ydail din Turceni, deținut de familia senatorului Ion Iordache, care activează în domeniul construcțiilor de drumuri și autostrăzi a avut, anul trecut, afaceri de 82,3 milioane de lei și a înregistrat un profit de peste 7 milioane de lei.

Rinacar Impex SRL, societate care deține Popasul turistic ”Castrul Roman” a intrat pe piața jocurilor de noroc și a avut o explozie a afacerilor. Practic, societatea deținută de afaceriștii Ștefan Dogaru și Nicolae Anuța și-a triplat cifra de afaceri, în ultimii trei ani. În 2023, firma a avut 78,6 milioane de lei cifră de afaceri și un profit de aproape 1,6 milioane de lei.

În Top10, în funcție de profit…

… lucrurile stau cu totul altfel, iar după CEO, cel mai mare profit înregistrat în 2023 l-a avut Macofil SA, producătorul de prefabricate din beton, cărămidă și țiglă deținut de femeia de afaceri Simona Zamfir, cu 11,8 milioane de lei. Pe lângă Artego SA, în primele cinci companii figurează Vitmesstil Games SRL și Ghiocela Prod Com SRL, deținută de familia omului de afaceri motrean Mihail Râmescu, cu 9,3 milioane de lei profit, în 2023.

Dacorex Com SRL, deținută de afaceristul Mihai Mirel Lilă, se situează pe locul 7 în Top profit 2023, cu 10,7 milioane de lei.

Marigab Com SRL din Turceni se menține în primele zece firme din Gorj, după profitul realizat, cu 11,6 milioane de lei.

Flitexim Com SRL din Novaci, care activează în domeniul transporturilor auto de marfă, deținută de  Milia și Pantelică (Pinel) Flitan, a obținut un profit de 9 milioane de lei.

 

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *