Ultima oră

Exploatată sexual timp de 12 ani de către un cuplu de români

O femeie a fost exploatată sexual, în Italia şi Elveţia, de un cuplu de români, timp de 12 ani. Cei doi soţi luau victimei toţi banii. Bărbatul a murit în 2022, iar femeia a fost plasată sub control judiciar.

Potrivit DIICOT, în perioada 2010 – 2022, persoana bănuită, împreună cu soţul său (decedat în anul 2022), ar fi exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei, pe teritoriul Italiei şi al Elveţiei, o persoană vătămată, obţinând în acest mod venituri de peste 100.000 de euro.

”Persoana vătămată ar fi fost transportată în Italia şi adăpostită în diverse locaţii, inducându-i-se ideea că practicarea prostituţiei este o activitate lucrativă ca oricare alta, sens în care i-ar fi fost facilitat accesul în cluburile de noapte din Roma şi Sardinia. De asemenea, persoanei vătămate i-ar fi fost create conturi pe site-urile de profil din Italia, aceasta fiind transportată la adresele clienţilor sau obligată să practice prostituţia în spaţiile închiriate în acest scop”, au transmis reprezentanții DIICOT.

Sumele obţinute în această modalitate ar fi fost însuşite în totalitate de către persoana bănuită şi soţul său, fiind remise personal de către persoana vătămată sau prin intermediul sistemelor de transfer bancar, iar, ulterior, utilizate pentru achiziţionarea unor imobile, în judeţul Dolj.

„Persoanei vătămate, recrutate în cursul anului 2010, prin folosirea metodei loverboy, i-ar fi fost indusă falsa impresie că îşi va întemeia o familie împreună cu soţul bănuitei. De asemenea, pentru a determina continuarea practicării prostituţiei de către persoana vătămată, cel care a recrutat-o ar fi folosit diferite metode de inducere în eroare, şantaj sau constrângere psihică, constând în ameninţarea cu suprimarea vieţii, în cazul refuzului de a continua să se prostitueze”, mai arată DIICOT

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe telefoane mobile, dispozitive de stocare a datelor, chitanţe doveditoare ale unor transferuri bancare şi alte înscrisuri cu caracter probatoriu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *