„Expoziția de la stâna Ștefanu Transalpina va avea zeci de costume populare din diferite zone ale țării. Le pregătim de zor, că primăvara bate la ușă… Nu ne sperie frigul din aceste zile. Noi, ciobanii, știm că după rău vine și bine… A început să cânte cucu. Nu mai urlă lupu“, este mesajul transmis de către Mărioara Băbu, cea care administrează stâna de pe Transalpina, cel mai înalt drum din țară.
Stâna Ștefanu a devenit un loc de atracție pentru turiștii care vin pe Transalpina, datorită preparatelor tradiționale. Aceasta va fi redeschisă în luna iunie atunci când se va redeschide circulația pe Transalpina.
„Tocanul de oaie” de la stâna Ștefanu a fost înregistrat oficial, în anul 2019, ca produs tradițional de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Și alte preparate au obținut acest atestat
De asemenea, în anul 2022, băciţa Mărioara Babu a fost inclusă în categoria „Tezaur Uman Viu“ de către Ministerul Culturii, la categoria „alimentaţie, tehnici de pregătire alimentară“.