Ultima oră

Factură la lumină de 1 milion de lei, primită de Parlament. Ce măsuri se vor lua pentru reducerea consumului

Un milion de lei este factura plătită pentru consumul de la Palatul Parlamentului. Ca să reducă din cheltuieli au început reabilitări termice, iar instalaţiile de iluminat au fost schimbate.

Peste 1 milion de kwh în valoare de 1milion de lei, doar pentru luna februarie. Adică aproape 200 de mii de euro. Sunt peste 200 de mii de becuri, marea majoritate schimbate în led. Doar în subsoluri, mai sunt becuri tradiționale de 24 volți.

La această dată se află în derulare un studiu de fezabilitate ce analizează problematica eficientizării consumurilor de utilități. De asemenea, se vor avea în vedere folosirea atât a sistemului de cogenerare precum si a altor resurse regenerabile: sisteme fotovoltaice, pompe de căldură etc.

Cum își reduce Parlamentul consumul de energie
instalațiile de iluminat au fost modernizate prin înlocuirea surselor de iluminat cu surse led
iluminatul exterior a fost diminuat cu 50%
iluminatul festiv al fațadei a fost redus la o perioadă de două ore, zona dinspre Parcul Izvor, beneficiind de iluminat economic pe bază de led
în pregătire – implementarea unui sistem cu aport de inteligență artificială pentru monitorizare și control prin care să reducă la jumătate consumul de energie, în toate zonele administrate
în pregătire – centrală de cogenerare de înaltă eficiență şi alte resurse regenerabile: sisteme fotovoltaice, pompe de căldură etc.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button