Actualitate

FACTURI neachitate pe PNDL. PRIMAR: Constructorii sunt disperați

Primarul comunei Negomir, Tudor Oiță, așteaptă de două luni să-i fie decontate facturile pentru investițiile finanțate de guvern prin PNDL.

Edilul comunei Negormir spune că a trimis, de la începutul lunii septembrie, situația la Ministerul Dezvoltării cu sumele care trebuie plătite. Tudor Oiță așteaptă să-i fie decontată suma de circa 1,3 milioane de lei pentru lucrări executate la alimentarea cu apă și canalizare în 7 sate și construirea a 5 poduri noi. Primarul spune că s-a interesat, săptămânal, la minister și i s-a transmis că nu sunt bani pentru plata facturilor. “Avem două obiective în execuție, alimentare cu apă și canalizare în șapte sate și realizarea a 5 poduri. Avem o situație de circa un milion 300 de mii de lei depusă de la începutul lui septembrie și nu am reușit să primim bani. Am ținut legătura cu oficialii, dar ni se spune de două luni de zile că nu se știe nimic. Au spus că nu au bani, că atunci când vor fi fonduri, vor face plățile. Să sperăm că până la sfârșitul lunii se va face plata facturilor, constructorii sunt disperați, sunt valori foarte mari. Au luat utilaje de la furnizori, se blochează”, a declarat Tudor Oiță.

Când au început PROBLEMELE

Tudor Oiță spune că problemele cu decontarea facturilor pentru investițiile finanțate de guvern prin PNDL au început din luna martie. Edilul susține că este pentru prima dată când au apărut întârzieri cu plățile de la demararea proiectelor din 2017-2018. “Până acum, pentru că unele proiecte mari au început în 2017- 2018, nu am avut probleme. Din luna martie- aprilie, au fost întârzieri și am primit sumele cuvenite la două –trei luni, dar, acum, vorbim de o mare întârziere. Suntem pe final de an și toată lumea încearcă să închidă, să facă recepția lucrărilor. În prezent, se lucrează pe șantier la investiții mărunte, pentru că cei care execută lucrările susțin că nu mai au bani să cumpere materiale, dacă nu reușim să le plătim facturile restante. Dacă nu mai vin banii, va trebui să adiționăm contractul și să mergem cu lucrările în primăvară”, a conchis edilul comunei Negomir.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button