Social

Femeie neajutorată cu multiple accidente vascular cerebrale, internată de mai multe asociații într-un cămin de bătrâni

O bătrână neajutorată din comuna Negomir, care a ajuns la spital din cauza condițiile vitrege în care își ducea existența, a fost internată într-un cămin de vârsta a treia, grație implicării mai multe organizații non-guvernamentale. Femeia a suferit acum două săptămâni multiple accidente vascular-cerebrale.

„Misiune îndeplinită dragilor.

Bunica Rina a ajuns în căminul de bătrâni «Casa bunicilor» din Cornești, Gorj aici va avea o viață frumoasă cum ea nu a visat vreodată. După moartea copiilor și a soțului starea ei s-a degradat enorm. De când o cunoșteam am crezut că tenul este măsliniu, dar după îndelungi spălări chipul bunici este așa de senin și alb cât pe ce să nu o mai recunoaștem. Bunica Rina a suferit acum două săptămâni multiple AVC -uri și a rămas cu sechele. Nu poate comunica și nici deplasa fiind dependentă de pampers și ajutor specializat.

Acasă era într-o situație greu de imaginat și dacă o duceam acolo sau la cimitir era tot una. Așa că am dat mâna și am creat un pic de demnitate și speranță pentru ea.

În acest caz ne-am dat mâna patru asociații și Primăria Negomir: Asociația „Glasul Sufletului“, Asociația binecuvântarea de a dărui ( Lavinia Vîrțan – 4000 de lei); Asociația „Dream Green“, Geanina Zahan – 4000 de lei; Asociația „Povestea Mea“, care în anul 2022 a avut o strângere de fonduri pentru Bunica Rina și astfel suma de 5000 de lei strânsă va fi virata în contul căminului de bătrâni, plătind astfel o luna 4000 de lei și 1.000 lei din următoarea. (…). Asta înseamnă să ne unim în a face bine indiferent că suntem instituții, asociați, doctori, asistenți sociali sau oameni de rând“, este mesajul transmis de Cristina Lia, președintele Asociației „Glasul Sufletului“.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *