Ultima oră

FOCAR de COVID-19 la Motru! 11 persoane internate în spitalul din oraș! Cinci testate POZITIV!

11 persoane erau, duminică dimineața, internate în Spitalul Motru, iar pentru cinci dintre acestea rezultatul testului SARS Cov-2 a ieșit pozitiv. În cursul zilei de luni se așteaptă rezultatul testelor și pentru celelalte persoane. Potrivit unor informații, cele cinci persoane vor fi transferate în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului de Urgență Tg-Jiu. Trebuie spus că nouă din cele 11 persoane lucrează la fabrica de confecții din Motru, unitate cu 310 angajați.

Direcția de Sănătate Publică Gorj a demarat o anchetă epidemiologică de amploare, dispunând deja autoizolarea la domiciliu pentru 160 de angajați din fabrica respectivă, împreună cu familiile lor, ca măsură preventivă. De asemenea, s-a mai dispus:  triajul epidemiologic pentru întreg personalul fabricii de tricotaje (la intrarea în tură) și trimitere celor simptomatici în autoizolarea la domiciliu; intensificarea măsurilor de curățenie, dezinfecție și decontaminare pe toate secțiile fabricii de tricotaje; păstrarea distanțării sociale a personalului în timpul programului de lucru.

Reamintim, primul caz de COVID-19 la Motru a fost înregistrat vineri, când o femeie, în vârstă de 58 de ani, angajată a  fabricii de confecții din oraș a fost confirmată pozitiv.

Femeia a fost transferată la Spitalul din Tg-Cărbunești!

Cadrele medicale de la Spitalul Motru nu au fost încă testate și își pun întrebări de ce cazurile confirmate pozitiv nu au fost transferate la Spitalul Tg-Cărbunești, unitate suport pentru cei confirmați cu COVID-19.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *