Ultima oră

Focar de pestă porcină africană într-o fermă din România

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău a declarat focar de pestă porcină africană într-o fermă din judeţ cu aproximativ 3.000 de capete.

Potrivit reprezentanţilor DSVSA Buzău, medicii veterinari au confirmat focarul de pestă porcină în data de 1 iunie, fiind impuse de urgenţă măsuri şi restricţii, potrivit Agerpres.

„Este un caz de pestă porcină africană confirmat la un agent economic de pe raza judeţului Buzău. Confirmarea s-a făcut în data de 1 iunie, s-au demarat toate acţiunile necesare, au fost impuse restricţii, ancheta epidemiologică este în desfăşurare. Vorbim despre 2.981 de capete porc gras. Focarul va fi asanat în totalitate”, a declarat, pentru AGERPRES, specialist în cadrul DSVSA, Mirabela Cadar.

Specialiştii DSVSA vor urma să stabilească vectorul de transmitere al virusului pestei porcine africane şi contextul în care a afectat efectivul de animale.

Pesta porcină africană este o boală cauzată de un virus foarte rezistent în mediu şi alimente, afectând toţi porcii domestici şi sălbatici.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *