Ultima oră

Fondatorul unei platforme de criptomonede, condamnat la peste 11.000 ani de închisoare

Fondatorul platformei de criptomonede Thodex, Faruk Fatih Ozer, care a fugit din Turcia cu activele clienţilor săi, a fost condamnat joi seară la 11.196 de ani de închisoare, transmite AFP, citând presa turcă.

Tribunalul din Istanbul i-a condamnat la pedepse identice și pe sora şi fratele lui Faruk Fatih Ozer, potrivit agenţiei Anadolu.

Căutat prin Interpol
Faruk Fatih Ozer, fondatorul platformei Thodex, căutat prin Interpol, a fost arestat în Albania în august 2022, la 16 luni de când fugise din Turcia. El a fost extrădat în luna aprilie.

Anchetatorii turci l-au acuzat că fugise cu active de două miliarde de dolari aparţinând unui număr de aproape 400.000 de utilizatori.

Platforma de criptomonede Thodex şi-a suspendat activitatea de pe o zi pe alta, după ce a afișat un mesaj misterios în care anunţa că are nevoie de cinci zile pentru o investiţie externă nespecificată.

S-a întâmplat după ce, anterior, Thodex dusese o campanie publicitară de amploare pentru a atrage investitori, promiţând mai ales să le ofere maşini de lux unora dintre ei.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *