Dezvăluiri

Fost SECRETAR de stat în Ministerul Energiei: Planul de restructurare, un real PERICOL pentru viitorul CE Oltenia

Fostul secretar de stat în Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu, spune că România nu trebuie să renunțe la energia produsă pe bază de cărbune, pentru că este o componentă de bază a mixului energetic national.

Vicepreședintele PSD Gorj, Andrei Maioreanu, a reacționat după ce, zilele trecute, a apărut informația în presa centrală, potrivit căreia, începând din 2026, la Complexul Energetic Oltenia, principalul producător de energie electrică din cărbune din România, vor mai rămâne doar 3 grupuri pe lignit în rezervă.

Fostul secretar de stat reafirmă că guvernanții trebuie să realizeze o strategie energetică clară nu să dea o lege prin care să spună când vor fi închise termocentralele pe lignit. Andrei Maioreanu amintește că a atras atenția în nenumărate rânduri că vor apărea probleme cu aprobarea planului de restruturare a CE Oltenia la Comisia Europeană. Fostul secretar de stat din Ministerul Energiei îi acuză pe guvernanți că nu au negociat la Bruxelles, în baza unuei strategii naționale adoptate și a unui plan national integrat energie- schimbări climatice, folosirea în continuare a cărbunelui de către termocentrale. “Am atras atenția asupra acestui plan de restructurare pe care l-am numit fantasmagoric. Din păcate, am avut dreptate”, spune liderul social-democrat. Andrei Maioreanu îi învinovățește pe guvernanți și de faptul că CE Oltenia nu poate vinde în această perioadă energie la prețuri recond pentru că a fost obligată să încheie contracte bilaterale pentru a vinde multe sub cele actuale. “Toate măsurile luate se dovedesc a fi un blocaj asupra CEO”, a mai spus fostul secretar de stat. Andrei Maioreanu îl critică și pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru că face “întâlniri doar de imagine” cu posibili investitori interesați să realizeze grupurile pe gaze la CE Oltenia.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button