Dezvăluiri

Taxele și impozitele la Țicleni, majorate în pandemie! Valorile au depășit minimul la municipiu

În cadrul ședinței de Consiliul Local de joi, aleșii au votat pentru majorarea taxelor și impozitelor locale cu 3,8%, motivația inițiatorului de proiect fiind rata inflației. Singurul consilier care nu a votat proiectul inițiat de primar a fost Constatin Brănescu, consilier PNL de Țicleni, pe motiv că acel coeficient stabilit de către primăria localității ar fi mai mare decât minimul prevăzut de codul fiscal pentru un municipiu.

Mai exact, spune Brănescu, în zona A, primăria din Țicleni calculează cu suma de 7151,92 de lei pe hectar iar la un municipiu de rangul unu, de importanță națională cu influență potențială la nivel european, coeficientul minim stabilit de Codul Fiscal este de 6878 lei pe hectar. Din anul 2013, până în prezent, sub mandatul primarului Radu Constantin, impozitele și taxele locale au crescut cu peste 30%, în zona A, în 2013, suma de calcul era de 5600 de lei pe hectar, comparativ cu 7151,92 lei pe hectar, votată de către consilierii locali.

Constatin Brănescu, consilier PNL de Țicleni

În zona B, în acest moment, acum au votat consilierii suma de 4841,30 de lei pe hectar, comparativ cu anul 2013 unde era 3800 de lei pe hectar. În Codul Fiscal, la municipii rangul II, de importanță județeană, coeficientul pentru zona B este 4215 lei.

Aceste cifre privesc impozitul pe terenurile din Țicleni.

La locuințe, impozitul pe persoane fizice în 2013 era 806 lei pentru o locuință din beton cu utilități iar acum, consilierii au votat o majorare până la 1100,29 de lei. În ce privește o clădire fără instalații de apă, canalizare, electricitate și încălzire, în 2013 se plătea 478 de lei, iar acum prețul a crescut la 660,16 lei.

Singurii care au beneficiat de creșterea acestor taxe și impozite locale, în ultimii ani, au fost doar salariații Primăriei Țicleni, salariile lor chiar triplându-se pentru unii.

În anul 2019, primăria a realizat un singur proiect din buget local, privind monitorizarea video a orașului. În ce privește salariile, la primăria acestui oraș se dau chenzine de peste 1 milion de euro anual, în timp ce la o populație de sub 4500 de locuitori sunt aproximativ 71 de angajați, potrivit organigramei primăriei.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *