Dezvăluiri

Fostul inspector școlar general adjunct a ratat, a doua oară, validarea în CL Motru

Dreapta din Consiliul Local Motru au dat rateu, ieri, pentru a doua oară! Liberării au convocat ședință de îndată la CL Motru pentru validarea consilier a lui Nicolae Rușeț, dar au dat chix și de data aceasta, liberalul pierzându-și dreptul de a mai face parte din acest organism.

Pentru a doua oară, în ultimele patru zile, alianța de Dreapta de la Motru a eșuat lamentabil în completarea CL cu un nou consilier liberal. Mai exact, validarea alesului PNL, Nicolae Rușeț a eșuat iar, deși Dreapta a încercat, ieri, forțarea acestui organism, prin nerespectarea legii și a CL. Mai exact, după rateul de vineri, alianță de Dreapta a încercat să realizeze luni o ședință de îndată de CL pentru respectiva validare. S-a considerat astfel că validarea lui Rușet este identică cu o calamitate naturală, dar chiar și așa, pentru a doua oară nu s-a întrunit cvorum. De vină este președintele PNL Motru Dan Matei, care nu a reușit să aducă consilierii la ședință și să realizeze cvorum. Asta, după ce Dan Matei a făcut acuzații publice cu privire la faptul că primarul de Motru ar fi convocat pe ultima suta de metri, în ultima zi, vineri, ședința de vidare a lui Ruset, iar ei nu au avut timp să se organizeze.

Au luat hapul vineri dar și luni

După ce au spus că Ruset a pierdut mandatul vineri, Dreapta a mai făcut o încercare, pe o noua socoteala, ieri.
Spre uimirea lui Rușețu, nici ieri, șeful său de organizație nu a reușit să aducă consilierii la ședință, aleșii fiind răspândiți prin țară, aflați în concediu, plecați cu afaceri sau cu orice alte activități. S-a demonstrat că ședința de ieri a fost ilegală dar mai ales faptul că unii consilieri sunt capabili să convoace ședințe de îndată zilnic, considerând că noua achiziție liberală este o urgență maxima pentru localitate chiar dacă încalcă legea și codul administrativ.

Practic, pe spusele liberalilor, Rușeț Nicolae și-a pierdut, ieri, mandatul.

De menționat este faptul că pentru aprobarea bugetului și a listei de investiții modificate în legătură cu noua creșă cu 50 de locuri, Alianța de Dreapta nu a votat. Respectivii aleși nu au luat aceste proiecte ca pe o urgență, au refuzat să participe la ședința dar, cu toate acestea, inițiatorul proiectelor a făcut cvorumul și a reușit votarea acestui proiect. Asta deși liberalii, ALDE, David de PMP și Huidu de la USR au lipsit de la această ședință.

 

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button