Eveniment

Salvatori aero din Serbia, pregătiți în Parâng

Salvamont România – Dispeceratul Naţional Salvamont a fost solicitat să iniţieze şi să pregătească primii salvatori aero străini, fiind vorba de colegi din Serbia, în cadrul unei acţiuni care va avea loc între 6-11 septembrie, în masivul Parâng, informează, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Situaţiile de urgenţă au devenit astăzi din ce în ce mai diverse, caracterizate printr-o complexitate aparte, tocmai de aceea, DSU, prin exerciţiile naţionale şi internaţionale derulate, misiunile de sprijin acordate altor ţări, programele iniţiate în scopul pregătirii tuturor forţelor de intervenţie, nu oferă decât garanţia că autorităţile vor fi mai pregătite în oferirea unui răspuns eficient în situaţii de urgenţă.

Astfel, date fiind rezultatele deosebite obţinute în salvarea montană cu suport aero şi paşii importanţi realizaţi în acest domeniu, în ultimii ani, Salvamont Romania – Dispeceratul Naţional Salvamont a fost solicitat să iniţieze şi să pregătească primii salvatori aero străini, fiind vorba de omologii din Serbia ai salvatorilor montani români.

„Activitatea de formare va avea loc în perioada 6-11 septembrie, în masivul Parâng, cu punct de operare aeromedical – Cheile Galbenului din Baia de Fier. Alături de instructorii asiguraţi de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General de Aviaţie al MAI, în procesul de pregătire al salvatorilor din Serbia se vor implica şi instructori salvatori montani din cadrul Serviciilor Salvamont din Gorj, Prahova şi Maramureş”, mai arată informarea transmisă de DSU.

Acţiunea este organizată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie al MAI şi Salvamont Romania, având ca parteneri locali Consiliul Judeţean Gorj, Primăria Baia de Fier şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Gorj.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button