Eveniment

Fostul primar de la Albeni rămâne în arest la domiciliu

Fostul primar al comunei Albeni, Ionuț Silviu Stan, rămâne în arest la domiciliu. Sentința a fost luată de către Tribunalul Gorj: „Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu. Menţine măsura arestului la domiciliu faţă de inculpatul Stan Silviu Ionuţ, trimis în judecată prin rechizitoriul nr. 159/P/2021 din 15.09.2022 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru săvârşirea a patru infracțiuni de trafic de influenţă, fapte prev. şi ped. de art. 291 alin. 1 Cod penal, 1 infracțiune de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal, o infrac?iune de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, prev. de art. 304 alin. 1 Cod penal şi o infracţiune de instigare la divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, prev. de art. 47 Cod penal rap. la art. 304 alin. 1 Cod penal. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, azi, 21.11.2022“.

Trimis în judecată pentru trafic de influență și luare de mită

Primarul comunei Albeni, Ionuț Silviu Stan, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru infracțiuni de trafic de influență, luare de mită, divulgarea informațiilor secrete de serviciu, instigare la comiterea infracțiunii de divulgare.

Potrivit procurorilor, în vara anului 2018, primarul Ionuț Silviu Stan a cerut de la un martor denunțător suma de 3.000 de euro pentru a-l angaja în funcția de asistent medical comunitar, asigurându-l că va interveni pe lângă comisia de examinare. Martorul denunțător a fost declarat admis, deși obținuse media 5,61. Primarul Stan este acuzat de procurori că a primit suma de bani anterior datei susținerii concursului.

De asemenea, primarul Stan a pretins și a primit suma de 12.000 de lei de la un candidat pentru a fi angajat în postul de buldoexcavatorist în cadrul Primăriei Albeni.
Potrivit rechizitoriului În iarna anului 2020, edilul comunei Albeni a pretins suma de 4.000 de euro din care a primit 3.500 de euro de la un martor denunțător pentru a promova un concurs de șef de serviciu în cadrul Primăriei Albeni, „dispunând secretarului comisiei să-i remită martorului subiectele și rezolvarea acestora“.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button