Ultima oră

FOTO | Veste teribilă! Un cunoscut pilot a murit după un accident la Raliul Iașiului

Pilotul oneștean Adrian Răspopa a decedat în cursul zilei de astăzi după ce starea sa s-a agravat în urma accidentului suferit în cadrul Raliului Iașiului. 

Acesta a avut loc în cadrul probei speciale care a fost ulterior întreruptă în urma incidentului tragic. Adrian Răspopa a pierdut controlul mașinii în zona Hadâmbu și a rămas încarcerat după izbitura violentă. Copilotul său, Cosmin Diacu nu a suferit leziuni grave și a părăsit de unul singur automobilul avariat. Amândoi au fost transportați după acest episod nefericit la Spitalul Sf Spiridon din Iași.

„Pe locul 2 la general după PS1 la Raliul Iaşului, echipajul Adrian Răspopa/Cosmin Diacu (Skoda Fabia R5) a avut o ieşire violentă în decor pe PS2 Hadâmbu. Echipajele SMURD au intervenit rapid pentru a-i prelua pe cei doi.

Proba specială e întreruptă. Adrian Răspopa a avut nevoie de intervenţia medicilor, a fost stabilizat şi e transportat de urgenţă la spital. Cosmin Diacu este în afara oricărui pericol, dar are nevoie de investigaţii suplimentare.

Un elicopter îi preia pe cei doi membri ai echipajului pentru a-i transporta la Spitalul Judeţean de Urgenţă Iaşi. Proba specială cu numărul 2 se neutralizează”, au anunţat imediat organizatorii competiției, pe o rețea de socializare.

Răspopa a ajuns în comă în unitatea medicală ieșeană, iar medicii au încercat în zadar să îi salveze viața.

„Este într-o stare critică, în şoc hipovolemic, comă post resuscitare, este intubat, ventilat mecanic. Se fac investigaţii şi se iau decizii în ceea ce priveşte necesitatea resuscitării în continuare şi a intrării în sala de operaţie.

Sunt leziuni severe la nivelul bazinului, abdomenului şi cranio-cerebral. Echipa din spital, ATI şi Urgenţe şi clinici chirurgicale, fac toate eforturile pentru menţinerea în viaţă”, a fost concluzia Dianei Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi în momentul în care pilotul a fost adus la spital.

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button