Actualitate

Fotografii inedite din copilărie și tinerețe cu un mare actor târgujian

Actorul târgujian Horațiu Mălăele a împlinit duminică, 31 iulie, vârsta de 70 de ani.

Pagina de Facebook „Our world/Lumea noastră“ a postat o serie de fotografii inedite din copilăria și tinerețea marelui actor, regizor, caricaturist și scriitor Horațiu Mălăele (nume complet Valentin-Horațiu Mălăele).

„A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1975, clasa profesor Octavian Cotescu.

A debutat în teatru cu rolul Dorde din “Tinerețe fără bătrânețe”, adaptare de Eduard Covali după Petre Ispirescu, regia Cătălina Buzoianu, în 1975, la Teatrul Tineretului de la Piatra Neamț.
A realizat roluri memorabile în numeroase filme de lung metraj. A debutat ca actor în lumea cinematografiei a avut loc în anul 1974 (Muntele ascuns – regizor Andrei Cătălin Băleanu), iar apoi au urmat roluri importante precum: „Secretul lui Bachus” (1974, regia Geo Saizescu), Divorț din dragoste (1991, regia Andrei Blaier), Această lehamite (1994, regia Mircea Daneliuc), Amen (2001, regia: Costa Gavras) sau Poker (2010, regia Sergiu Nicolaescu).

Ca regizor de film a obținut numeroase distincții naționale și internaționale cu filmul „Nunta mută” realizat in anul 2008. Acordarea acestui premiu în cadrul festivalului se va face înainte de proiecția filmului „Divorț din Dragoste”, regizat de către Andrei Blaier“, se arată pe pagina de Facebook.

Horațiu Mălăele a primit premiul de excelență al UNITER în 2018 și Ordinul național „Pentru Merit” în grad de Cavaler (1 decembrie 2000) „pentru realizări artistice remarcabile și pentru promovarea culturii, de Ziua Națională a

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button