Eveniment

Gorjean condamnat la nouă luni de închisoare, pentru că amenințat un polițist că îl lasă în scaunul cu rotile

L-a amenințat cu moartea pe polițist

Un gorjean a fost condamnat la o pedeapsă de nouă luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de ultraj.
„Contopește, în baza art. 38 alin. 2 C.p. raportat la art. 39 al.1 lit.b C.p.,pedepsele aplicate inculpatului Sanda Eusebiu Florin, prin prezenta sentinţă stabilind pedeapsa cea mai grea, de 8 luni închisoare, la care adaugă un spor de 1/3 din cealaltă pedeapsă de 3 luni (8 luni+1 lună =9 luni), astfel încât, aplică inculpatului pedeapsa rezultantă cu închisoarea de 9 luni închisoare. În baza art. 91 al. 1 C.p., va dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere aplicate inculpatului S.E.F., respectiv pedeapsa de 9 luni închisoare. În baza art. 92 alin. 1 C.p. , va stabili un termen de supraveghere de 2 ani“, a stabilit Judecătoria Târgu Jiu.

Gorjeanul a fost trimis în judecată anul trecut de către Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Jiu. „În noaptea de 21/22.05.2021, în jurul orei 01:39, inculpatul a condus autoturismul marca BMW, pe DN 66 – strada Aleea Stadionului din oraşul Bumbeşti, iar la controlul efectuat, la solicitarea expresă a agenţilor de circulaţie, a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Prin plângerea adresată Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, persoana vătămată, agent de poliţie rutieră în cadrul Poliţiei oraş Bumbeşti-Jiu a solicitat tragerea la răspundere penală a inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, arătând că în noaptea de 21/22.05.2021, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a fost ameninţat de acesta cu moartea şi cu acte de violenţă, împrejurare în care i s-a creat o stare de temere.(…)
În jurul orei 01:00, executând filtru în punct fix, mai exact la intersecţia DN 66 cu strada Gării, ca urmare a declanşării de către IPJ Gorj a acţiunii „Năvodul”, agentul de poliţie a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism marca BMW tip break, condus de inculpat, însă acesta şi-a continuat deplasarea, refuzând să se oprească pentru a se supune controlului.
În acele împrejurări, persoana vătămată, împreună cu colegii de patrulă, a urcat în autospeciala de poliţie şi a plecat în urmărirea autoturismului condus de inculpat, având semnalele acustice şi luminoase pornite.
De menţionat că patrula de poliţie a avut permanent contact vizual cu autoturismul marca BMW, care circula în faţa lor, pe DN 66, la o distanţă de aproximativ 200 m.
La un moment dat, inculpatul a schimbat direcţia de mers, efectuând viraj spre dreapta, pătrunzând pe strada Aleea Stadionului, situată chiar în imediata apropiere a sediului Primăriei oraş Bumbeşti-Jiu, după care a oprit în apropierea unui bloc de locuinţe. În acele împrejurări, agentul de poliţie, însoţit de colegii săi, s-a deplasat spre portiera din dreptul şoferului, acesta fiind şi momentul în care persoana vătămată a pornit bodycam-ul din dotare, înregistrând audio-video discuţia pe care a avut-o cu inculpatul.
S-a constatat că se afla singur în autoturism, iar la solicitarea agentului de poliţie rutieră, a prezentat pentru control permisul de conducere, cartea de identitate şi documentele autovehiculului.
Constatând că inculpatul emana halenă alcoolică, prezenta dificultăţi în menţinerea echilibrului şi nu era coerent în exprimare, agentul de poliţe rutieră i-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat.
Ulterior, conform procedurii, acelaşi agent de poliţie, i-a solicitat inculpatului să se deplaseze la Spitalul Bumbeşti-Jiu, care se afla în imediata apropiere, în vederea recoltării mostrelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei, însă a refuzat şi acest lucru.
Deşi i s-a adus la cunoştinţă că fapta sa constituie infracţiune, inculpatul şi-a menţinut punctul de vedere, refuzând categoric deplasarea la spital în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
Mai mult decât atât, inculpatul a avut o atitudine de sfidare a organelor de poliţie, părăsind locul în care se afla şi plecând (…), nu înainte de a le solicita să îi aducă acasă documentele pe care le prezentase pentru control. La scurt timp, persoana vătămată, împreună cu colegii de patrulă, s-a îndreptat spre sediul Poliţiei oraş Bumbeşti-###, în vederea întocmirii procesului-verbal de sesizare din oficiu pentru săvârşirea infr. prev. de art. 337 C.p. şi a procesului-verbal de contravenţie, ca urmare a faptului că refuzase să oprească la semnalul regulamentar efectuat de agentul de poliţie rutieră.
În aceeaşi noapte, în intervalul orar 03:00 – 04:00, inculpatul s-a deplasat din proprie iniţiativă la sediul Poliţiei oraş Bumbeşti-Jiu, solicitând să îi fie restituite documentele rămase în posesia organelor de poliţie. Conform materialului probator administrat la dosarul cauzei, acesta chiar a purtat o discuţie în sediul poliţiei cu persoana vătămată, împrejurare în care cel din urmă i-a adus la cunoştinţă că i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infr. prev. de art. 337 C.p., dar şi faptul că i s-a reţinut permisul de conducere, fiindu-i eliberată dovada înlocuitoare fără drept de circulaţie.
Totodată, inculpatului i s-a cerut să aştepte în afara sediului poliţiei, aducându-i-se la cunoştinţă că urmează şi să fie sancţionat contravenţional pentru faptul că a refuzat să oprească autoturismul la semnalul regulamentar efectuat de agentul de circulaţie. Aflându-se la intrarea în sediul Poliţiei oraş Bumbeşti-Jiu şi fiind deranjat de măsurile dispuse, inculpatul a făcut afirmaţii ameninţătoare la adresa agentului de poliţie, despre care acesta a luat la cunoştinţă atât în mod direct, cât şi din relatările şi înregistrările efectuate de colegii săi. Astfel, s-a reţinut că în acele împrejurări, inculpatul a afirmat că o să îl aştepte pe agentul de poliţie la …. din oraşul Bumbeşti-Jiu, în care ştia că locuieşte, o să exercite acte de violenţă şi o să îi suprime viaţa, folosind expresia «unul în mormânt, altul la puşcărie!».
Luând la cunoştinţă în mod direct de aceste ameninţări, dar şi din relatările dispecerului de serviciu, persoana vătămată i-a cerut colegei sale de serviciu să înregistreze cu telefonul mobil afirmaţiile făcute de inculpat. Conform probelor administrate în cauză, inculpatul a continuat să adreseze persoanei vătămate ameninţări, susţinând că o să o prindă pe stradă şi o va agresa fizic, că o va aştepta în scara blocului, o să îi taie tendoanele şi o să o pună în scaun cu rotile, dar şi faptul că se va ţine de ea toată viaţa. Deşi subofiţerul de jandarmi a încercat să îl liniştească, aducându-i totodată la cunoştinţă că săvârşeşte infracţiunea de ultraj, inculpatul a afirmat «Şi dacă fac puşcărie, când ies de acolo el mai stă în Sadu?!»“, se arată în încheierea de ședință.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *