SocialUltima oră

GORJFEST 2021: Salonul Național de Fotografie, vernisat pe 4 noiembrie la Turda

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj va organiza joi, 4 noiembrie, începând cu ora 13.00, vernisajul Salonului Național de Fotografie din cadrul GORJFEST 2021, la Turda. Ediția din acest a GORJFEST a început în data de 7 septembrie 2021, la Galeria Artcor din Chișinău, cu vernisarea unei expoziții de pictură, grafică, fotografie și sculptură „Columna neamului românesc de la Ștefan cel Mare la Constantin Brâncuși”.

În cadrul Salonului Național de Fotografie găsim lucrări semnate de George Simulescu din Sibiu, Nicu Jianu din Deva, Marinel Tina și Remus Badea din Craiova, Cornel Vana din Turda, Codruț Duduman din Bacău și gorjenii Romeo Ionete, Gil Diaconescu și Andi Popescu. Tema a fost la liberă alegere, fiecare artist participând cu fotografia care îl reprezintă cel mai bine. Trebuie precizat că vernisarea acestui salon se face în parteneriat cu Primăria și Consiliul local Turda, Casa de Cultură Turda și Asociația Culturală “Potaissa Art” Turda.
Vernisajul salonului are loc la Galeria de Artă “Valer Suciu” din cadrul Casei de Cultură din Turda joi 4 noiembrie 2021 începând cu ora 13.00. Salonul așteaptă să fie admirat de turdeni și nu numai, de luni până vineri, cu respectarea normelor impuse de lege. Salonul este cu participare națională la fel ca în 2020, din cauza condițiilor impuse de pandemie, celelalte ediții fiind unele cu participare internațională.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj are în acest moment încă la Salina Turda expoziţia de fotografie ”Minunate poveşti româneşti”, care cuprinde peste 70 de lucrări. Tot în cadrul GORJFEST 2021, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a organizat mai multe expoziții la Târgu Jiu și la Simeria în locația “Giardini di Zoe” din satul Banpotoc.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *