Dezvăluiri

Gorjul, dezavantaje majore pentru Planul de Tranziție Justă

Județul Gorj are câteva dezavantaje majore legat de atragerea de fonduri prin Planul de Tranziție Justă. Acestea reies dintr-un studiu comandat unei firme de consultanță de către Consiliul Județean Gorj. Studiul la stat la baza întocmirii Planului de Tranziție Justă pentru județul Gorj. Documentul este gata și urmează să fie depus la ministerul de resort în vederea atragerii de surse de finanțare.

Dorin Tașcău, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, a declarat că studiul pe care instituția îl care la dispoziție a identificat punctele tari, punctele slabe, amenințările și oportunitățile județului.

Astfel, Gorjul ar avea un potențial fotovoltaic ridicat, unul din cele mai ridicate din țară. Acesta ar fi unul din punctele tari identificate de studiul firmei de consultanță. Din păcate, sunt și câteva puncta slabe și amenințări, precum: concentrarea a 76% dintre firmele din Gorj în municipiul Târgu Jiu, numărul mic de companii, număr redus de firme nou înființate, ultimul loc la antreprenoriat. La amenințări este trecută și migrația populației, infrastructura școlară neadaptată la piața muncii, degradarea accentuată a solului, precum și lipsa de claritate a Planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia 2021 – 2025. Bugetul pentru Planul de Tranziție Justă pentru șase județe din țară, între care și Gorjul este de 2,2 miliarde de euro.

Articole asemănătoare:

Un comentariu

  1. ?! Pai tocmai aceste argumente, citez: „numărul mic de companii, număr redus de firme nou înființate, ultimul loc la antreprenoriat” ar trebui sa aduca foncuri in Gorj. Nu ar trebui trecute la „puncte slabe”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button