Actualitate

Grădinița cu Program Prelungit „Vis de Copil” Tg-Jiu, o nouă mobilitate Erasmus+

Grădinița cu Program Prelungit ,,Vis de Copil” Tg-Jiu a  participat în perioada 4-9 martie 2020 la a doua  mobilitate în cadrul Proiectului Erasmus+, parteneriat strategic de schimb interșcolar KA 229, cu titlul SHARE – ,,Stronger together for the Heritage, Arts, culture, and Respect in Europe”, care a avut loc la Liffré, Franța, școala coordonatoare fiind Sainte-Catherine-Saint-Joseph. Tema acestei întâlniri a fost ,,Spune-mi legendele tale populare!”

Au participat școli din Franța și Madeira. Grădinița cu Program Prelungit ,,Vis de Copil” Tg-Jiu a fost reprezentată de trei cadre didactice. Țările partenere au luat parte la diverse activități, cum ar fi: vizite școlare, participare la ateliere de lucru împreună  cu profesori și elevi, întâlniri cu autoritățile locale, vizite de informare și documentare. Premergător acestei întâlniri, fiecare țară a lucrat un ebook prin care a trebuit să prezinte o legendă locală. Toate acestea au fost vizionate de către copiii din fiecare țară în parte, ei derulând, apoi, diverse activități despre toate legendele învățate: ,, The legend of the 1st of March trink” din România, ,, Barcelos legend” din Madeira, ,,The cave of The cave of  the the Korrigans” din Franța și ,, The prettiest is hidden under the barrel” din Guadelupa.

Următoarea întâlnire de proiect va avea loc în luna octombrie, în România, Grădinița cu Program Prelungit ,,Vis de Copil” Tg-Jiu urmând să fie gazda mai multor unități de învățământ din Franța, Madeira (Portugalia) și Guadelupa.

Prof. Pleșa Adela Mihaela

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *