Dezvăluiri

Iată cine a furnizat cele 8 ”rable”, în valoare de 390.000 de lei, societății Transloc SA!

Târgujienii au circulat timp de câteva luni în condiții moderne, civilizate, însă peste puțin timp transportul public va reveni, pentru următorii 2 ani, la vechile rable, plus altele, achiziționate recent, cu aproape 4 miliarde de lei vechi. După ce Finanțele Publice au stabilit, în urma unui control dispus de Serviciul de Investigarea Criminalității Economice din cadrul IPJ Gorj, că Transloc a încasat, ilegal, subvenție publică din bugetul Municipiului Tg-Jiu, în cuantum de 22 de miliarde de lei vechi, tocmai din cauza închirierii unor rable de la societăți care aparțin unui fost partener de afaceri al directorului general Mihai Paraschiv, respectiv de la firma finului acestuia, societatea de transport public continuă să achiziționeze fiare vechi.

Condiție: rablele să nu fie mai vechi de 20 de ani!

Societatea de transport public Transloc SA, la care Consiliul Local Tg-Jiu este unic acționar, a publicat, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), în noiembrie, anul trecut, un anunț de participare simplificat prin care își manifesta intenția de a cumpăra 10 autobuze second-hand de tip „urban” pentru suplimentarea flotei auto, cu scopul de a desfășura transportul în comun pe raza municipiului începând cu acest an când se preconizează că vor demara lucrările de reabilitare a tracțiunii electrice (rețeaua de contact a troleibuzelor) care înseamnă dezafectarea pe o perioadă de minimum 2 ani a infrastructurii transportului electric, prețul total estimat al acestora fiind de 500.000 de lei. Ofertele trebuiau depuse până la data de 10 decembrie, însă procedura a fost anulată.

La finele lunii ianuarie a acestui an, procedura a fost reluată, însă pentru 8 autobuze second-hand, iar valoarea estimată a acestora a fost de 400.000 de lei. Pe 11 martie a.c., contractul a fost atribuit societății Womy Equipment Supply România SRL, subsidiara din București a firmei cu același nume din Olanda.

Potrivit informațiilor obținute de jurnaliștii GorjOnline, autobuzele vor avea norma de poluare minim EURO 3, an de fabricație începând cu 2002, diesel, rulaj maxim 800.000 km, iar numărul minim de locuri 85, din care minim 27 pe scaune.

Practic, până se va moderniza transportul public, târgujienii vor circula în hârburi cu o vechime de 20 de ani.

Conform documentației de atribuire, toate autobuzele urmau a fi livrate în 30 de zile, după semnarea contractului, iar recepția calitativă și cantitativă se preciza că se va face în maxim 2 zile de la data livrării acestora.

SRL-ul din România este înființat pe 30 septembrie 2021, adică cu doar șapte luni în urmă de la momentul câștigării contractului și îl are ca administrator pe un anume Raul Florian Vlădărău, care apare în morișca de firme și interese economice alături de doi cetățeni olandezi.

Trebuie spus că…

… Transloc SA a încheiat, în ultimii doi ani, mai multe contracte, cu societățile Paritech Systems SRL și Prestoscav Truck SRL, iniţial pentru comodat, iar mai apoi pentru închirierea a 6 autobuze second-hand. Societatea de transport public a plătit, pentru câte 3 autobuze de la fiecare societate, sume cuprinse între 5.000 -10.000 de lei, lunar, pe fiecare mijloc de transport. Mai exact, în intervalul de timp menționat, Paritech Systems, firma unui fost partener de afaceri al lui Mihai Paraschiv, a încasat 130.000 de lei, iar Prestoscav Truck, societatea finului  directorului general al Transloc, 168.000 de lei, autobuzele fiind închiriate chiar în ziua în care au fost înmatriculate.Toate sumele încasate ca subvenție de Transloc SA de la Consiliul Local Tg-Jiu, în acea perioadă, în jur de 2,2 milioane de lei noi, trebuie returnate la bugetul local din cauză că au fost obținute ilegal, după cum au stabilit Finanțele Publice.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *