Ultima oră

IJJ Gorj: Acţiuni preventive şi rezultate

În acest weekend jandarmii gorjeni au executat numeroase misiuni organizate pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, atât în sistem integrat cât şi independent.
Au fost desfăşuate şi acţiuni preventive pentru verificarea respecării măsurilor stabilite pentru prevenirea infecţiei cu SARS-COV 2, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale – avertismente pentru persoanele care nu purtau masca de protecţie şi nu respectau măsurile individuale de protecţie, pe timpul cât se aflau în spaţii comerciale din localităţile Târgu Jiu, Tismana, Peştişani .

Un tânăr din municipiul Târgu Jiu a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 100 lei, deoarece a lăsat un câine din rasa Amstaff, cu potenţial periculos nesupravegheat, acesta intrând în curtea unui vecin căruia i-a provocat o stare de teamă.

O persoană în vârstă de 30 de ani, domiciliată în comuna Roşia de Amaradia, a fost sancţionată contravenţional cu avertisment scris, deoarece a desfăşurat activităţi de picnic la intrarea pe Valea Sohodolului, într-un loc neamenajat.

Jandarmii montani din Rânca şi Timana au intervenit la două solicitări ale cetăţenilor adresate prin SNUAU 112 din zonele montane din Tismana şi din Rânca, unde aceştia întâmpinau dificultăţi în deplasare pe traseele turistice datorită condiţiilor meteo nefavorabile. Persoanele au fost găsite, şi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

În situația în care sunteți martorii unor astfel de fapte de încălcare a climatului de ordine și a normelor de conviețuire socială, recomandăm cetățenilor să sesizeze aceste aspecte prin SNUAU 112 sau să se adreseze unui echipaj de jandarmi în vederea luării măsurilor legale.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button