Politică

Îl taxează pe deputatul Vîlceanu. Lider din CE Oltenia: Planul s-a aprobat în perioada în care era ministru

Președintele Sindicatului ”Energia” Rovinari, Constantin Mitrescu, susține că fostul președinte al PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a cunoscut de la bun început planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia.

Constantin Mitrescu a reacționat după ce Dan Vîlceanu a spus că nu cunoștea ultima variantă a planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Președintele Sindicatului ”Energia” Rovinari afirmă că deputatul PNL era ministru în Guvernul Cîțu în momentul în care a fost aprobat planul de închidere a capacităților pe cărbune. De la 1 iunie, urmează să fie să fie scose din funcțiune grupurile 3 Rovinari și 7 Turceni. Constantin Mitrescu îl critică pe deputatul Dan Vîlceanu, care a declarat că, până în 2026, nu se va închide tot la Complexul Energetic Oltenia. “Grupul 3 Rovinari funcționează momentan, se va scoate. Toată lumea cunoaște planul, numai Dan Vîlceanu nu-l cunoaște. Am văzut că spunea că nu știa de el. Nu știe că în perioada în care s-a aprobat, el era ministru al Finanțelor, pentru că, de prin vara 2021 până în aprilie 2022, a fost ministru, perioadă în care s-a făcut acest plan de restructurare și spunea de specialiștii de la sindicate. Ce specialiști, că l-am întrebat dacă se închide și a zis că nu, pentru că nu s-a pus nimic în loc. Uite că se închide, nu s-a pus nimic în loc și deja s-au dus 5,6 grupuri. Și știe foarte bine că n-a votat această lege promovată de domnul deputat Miruță prin care să închidă numai după ce se pune altceva în loc. A votat împotrivă. Uite că planul se respectă și ce tupeu are de nesimțire să spună că nu știa de plan”, a afirmat liderul sindical.

Speră să fie prelungite termenele de închidere a mineritului

Constantin Mitrescu speră ca termenele de închidere a capacităților pe cărbune de la CE Oltenia să fie prelungite de Guvernul Ciolacu după ce liderul PSD va prelua funcția de premier. În plus, președintele Sindicatului Energia Rovinari își dorește să fie interzisă prin lege închiderea de capacități fără să se pună altceva în loc. “Sperăm ca după această rocadă să facă ceva, să încerce măcar o prelungire a termenelor. Dacă s-ar putea ca măcar cele 3 grupuri care sunt în rezervă de capacitate să rămână funcționale. Aici, eu cred că s-ar putea face ceva. S-ar mai putea face ceva, să voteze o ordonanță de urgență sau o lege prin care să fie scoase grupurile doar în situația în care se pune ceva în locul lor. Deocamdată, am văzut că în actualul guvern, Virgil Popescu nici nu vrea să audă de prelungire de termene. Noi sperăm că viitorul guvern se va apleca și asupra acestei posibilități de prelungire și de scoatere a grupurilor din 2026 până în 2030 din conservare, măcar să rămână funcționale acele grupuri și nu în rezervă de capacitate. Chiar dacă Virgil Popescu va fi păstrat, premierul dacă dorește să facă ce am spus eu, ministrul ori va demisiona, ori va face. Dacă el continuă așa și pe viitorul guvern, înseamnă că treaba e pusă la cale împreună cu ei”, a adăugat Constantin Mitrescu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *