Politică

În ce condiții poate fi DEMIS Vîlceanu de la șefia PNL Gorj. Ce spune primarul Cotojman

Primarul comunei Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, este convins, că deputatul Dan Vîlceanu va rămâne președintele PNL Gorj și după analiza pe care liderii de la București o fac la organizația județeană.

O comisie, formată din prim-vicepreședintele Dan Motreanu, Gigel Știrbu și Robert Sighiartău, a fost desemnată, săptămâna trecută, de conducerea centrală a Partidului Național Liberal, să facă o analiză în organizația PNL Gorj și să decidă cine va fi președinte, după 30 de zile. În organizația județeană părerile sunt împărțite. Unii liberali spun că deputatul Dan Vîlceanu ar trebui schimbat din funcție, pentru că a încălcat statutul partidului după ce a ocupat concomitent postul de președinte al PNL Gorj și pe cel de secretar general al formațiunii politice. Numele primarului Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, a fost vehiculat pentru preluarea conducerii organizației județene. Primarul Liviu Cotojman spune că nu sunt motive pentru schimbarea lui Dan Vîlceanu.

Potrivit edilului, actualul președinte ar putea fi schimbat doar în situația în care  va obține un rezultat slab la alegerile europarlamentare din 2024.  “Eu cred că Dan Vîlceanu va rămâne în continuare președintele organizației. Are un mandat de 4 ani. Poate fi demis din fruntea organizației doar după un scrutin electoral, adică, primul scrutin ar fi alegerile europarlamentare, dacă rezultatele la alegeri nu se încadrează într-un target impus de partid ca și procente. Consider că Dan Vîlceanu este președintele organizației și trebuie să rămână președintele organizației PNL Gorj. Cred că nu se va ajunge în situația ca altcineva, și mă refer la Marcel Romanescu, să preia președinția organizației.  Doar în condițiile în care Dan Vîlceanu ar putea fi demis de organizația națională. Atât timp cât nu există motive ca Dan Vîlceanu să-și piardă funcția de președinte al organizației județene Gorj conform statutului, cred că e prematur să vorbim de o astfel de discuție. Până la urmă, e bine că vine comisia de la București, pentru că va clarifica aceste aspecte”, a conchis Liviu Cotojman.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button