Politică

Întâlnire Ciucă- Romanescu-Iordache pe tema șefiei PNL Gorj. Ce DECIZII s-au luat

Premierul Nicolae Ciucă, liderul Partidului Național Liberal a avut o întâlnire, săptămâna trecută, cu primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu și senatorul Forța Dreptei, Ion Iordache, pe tema numirii unui nou președinte la PNL Gorj.

Fostul viceprimar de la Târgu-Cărbunești, Ion Fugaru, un apropiat de-ai lui Marcel Romanescu susține că premierul Ciucă a propus ca primarul Târgu-Jiului să preia funcția de președinte al PNL Gorj, iar senatorul Ion Iordache, pe cea de prim-vicepreședinte. Liderul Forța Dreptei ar fi refuzat propunerea, solicitând ori să fie pus președinte, ori să fie menținut deputatul Dan Vîlceanu la conducerea organizației județene. “Săptămâna trecută, în biroul domnului prim-ministru au fost 3 persoane din conducerea PNL. Alături de dumnealor au fost să analizeze situația domnii Marcel Romanescu și Ion Iordache. Peneliștii au înțeles cacialmaua pe care a vrut să o facă Iordache. S-a prezentat acolo și a pus condiția să fie numit președinte al PNL Gorj, deși știa de la început că cei din conducerea partidului nu vor accepta așa ceva, pentru că a plecat din PNL , nu l-a dat nimeni afară. Președintele PNL și ceilalți din fruntea partidului l-au convocat pe Iordache la acea întâlnire și i-au propus ca Marcel Romanescu să fie președintele organizației județene, iar dumnealui să fie prim-vicepreședinte. Ion Iordache a spus că nu vrea decât să fie pus președinte sau să fie pus în continuare Dan Vîlceanu. Din acel moment, i s-a spus domnului Iordache să meargă mai departe cu formațiunea politică la care este”, a conchis Ion Fugaru.

Iordache, candidat la președinția CJ Gorj?

Ion Fugaru susține că Ion Iordache ar fi interesat de-o candidatură la președinția Consiliului Județean Gorj, la alegerile locale din 2024. „ Din ce am priceput eu, ca un observator politic cu o vastă experiență, domnul Iordache bate spre Consiliul Județean la alegerile locale. Din punctul meu de vedere, va face treabă, dar numai pe plan local, pe plan parlamentar e sub 5%. Înaintea alegerilor locale, dumnealui și-a manifestat dorința de a face un partid local format din primari prieteni, nu s-a putut atunci, pentru că nu avea partidul înregistrat la București. Acum, a venit această variantă pe Forța Dreptei, are partidul înregistrat și își face culoarul pentru alegerile locale la Consiliul Județean. Deci, asta este bătaia domnului Iordache. Nu este bătaia pentru parlamentare, pentru că este conștient că nu mai poate obține un mandat de senator, indiferent de situație”, a conchis politicianul de la Târgu-Cărbunești.

 

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *