Ultima oră

Încă o epidemie în România: 20.000 bolnavi și 64 de morţi, din cauza rujeolei

România se confruntă cu încă o epidemie, în afara celei de coronavirus: este vorba de cea de rujeolă.

Puţin peste 20.000 de persoane sunt confirmate cu rujeolă, iar 64 au decedat din cauza acestei boli, potrivit datelor anunţate la sfârşitul săptămânii trecute.

În ultima săptămână, încă 35 cazuri de rujeolă au fost confirmate în trei judeţe din România: în Cluj, Neamț și Satu Mare.

Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 20.107, anunţa vineri Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

„Să nu uităm că avem încă în evoluție o epidemie de rujeolă pe teritoriul României, în care s-au înregistrat aproximativ 20.000 de îmbolnăviri „, spunea ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, luna trecută, în Săptămâna Europeană a Vaccinării.

În acest context, Ministerul Sănătății reiterează susținerea pentru continuarea neîntreruptă a activității de vaccinare de rutină a populației.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

sursa: antena3.ro

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button