SocialUltima oră

Încă o personalitate a Gorjului a plecat dintre noi

S-a stins din viață cel care a fost Prof. Univ. Dr. Ing. Aurelian SIMIONESCU.

S-a născut la Glodeni, a urmat școala gimnazială din Bălănești, apoi Școala Medie Tehnică Financiară (actualul Colegiu Ecnomic Virgil Madgearu) din Târgu-Jiu și Institutul din Petroșani.

A fost decan al Facultății de Mine și șef al Catedrei de Management, coordonând peste 20 de absolvenți de doctorat. Pe unul dintre aceștia – Viorel VASILE l-am rugat să-i aducă un scurt elogiu:
„Pe prof. Simionescu l-am cunoscut – personal – târziu, când deja începusem să am realizări profesionale, iar dumnealui era pe finalul carierei.

În 1969, când doctoratele se obțineau doar la universitățile din București, prof. Simionescu reușește acest lucru. Iar, într-o vreme când toată România era „legată de Est” (1970), reușește să obțină o bursă Fullbright în Statele Unite. Amintesc că, alături de o altă somitate trecută în neființă – prof. Ioan ABRUDAN (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca), a fost unul din părinții „ingineriei industriale” din România. Mă consider fericit că i-am avut pe amândoi conducători la doctorat.

Prof. Simionescu este autorul a peste 30 titluri de carte, unele publicate la edituri naționale (Ed. Tehnică, Ed. Economică), 3 cărți traduse din engleză și nenumărate articole științifice publicate în reviste de prestigiu, cu siguranță un „Who’s Who” cel puțin în România.

Prof. Simionescu a stat departe de metehnele vremurilor și a fost un exemplu de moralitate și profesionalism – valori care, uneori, i-au dăunat și mai dăuneză altora chiar și azi. De asemenea, familial, a fost un model și un exemplu: 57 ani de căsnicie alături de prof. Elena SIMIONESCU, doi copii, unul medic, altul prof. universitar, personalități recunoscute în Statele Unite ale Americii (google returnează peste 1.000.000 rezultate la cea mai simplă căutare), din păcate ambii copii aflați într-o postură nefericită de a nu putea ajunge în timp util la Târgu-Jiu.

Dumnezeu să-l odihnească!”

Un ultim rămas bun se poate lua de la prof. SIMIONESCU la capela bisericii din Satul Runcu, Comuna Runcu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button