Ultima oră

Incendiu la Centrala Nuclear-Electrică Cernavodă: populaţia nu este în pericol

Un incendiu minor a avut loc marți la o pompă din subsolul clădirii turbinei de la CN Cernavodă, fără impact asupra altor echipamente, a anunțat marți Nuclearelectrica.

Un incendiu minor a avut loc marți la o pompă din subsolul clădirii turbinei de la CN Cernavodă

Un incendiu minor a izbucnit marţi la Centrala Nuclear-Electrică (CNE) Cernavodă, situaţia fiind sub control, fără a fi necesară alertarea populaţiei prin RoAlert, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, potrivit Agerpres.

„Este vorba de un incendiu minor, fără flacără, la unitatea 2 de la Centrala Nuclear-Electrică. Un incendiu, din câte se pare, la o pompă, situaţia e sub control”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU, Anamaria Stoica.

Conform sursei citate, pompierii ISU „Dobrogea” intervin la faţa locului cu două autospeciale de stingere şi o autoscară.

„Nu se impune transmiterea mesajului RoAlert. Nu este pusă în pericol populaţia”, a mai spus Stoica.

Conform măsurilor de siguranță aplicabile în astfel de situații, personalul a fost evacuat din clădirea turbinei. Nu au existat victime, persoane expuse la fum sau daune colaterale, potrivit SNN.

În prezent echipamentul este izolat și se fac investigații pentru identificarea cauzei.

Incendiul minor și degajarea de fum nu au avut impact asupra securității nucleare și asupra producției, centrala funcționând la putere nominală și în parametri normali.

Reamintim că Unitatea 1 este în programul de oprire planificată.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *