Actualitate

Începe Simularea examenului de Bacalaureat. Ce reguli trebuie RESPECTATE!

Simularea la Bacalaureat din 2021 începe luni, pe 22 martie. Probele se susțin la școală și încep la ora 09:00. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 08:30. Timpul destinat pentru fiecare materie este de 3 ore.

La nivel județean, coordonarea organizării, și desfășurării simulărilor naționale în anul școlar 2020-2021 este asigurată de comisia județeană de organizare a evaluarii naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, respectiv de comisia de bacalaureat județeană.

În unitățile de învățământ, organizarea simularilor naționale este asigurată de comisiile de organizare a acestora.
Probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în șoli este permis pana la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simularii evaluarii naționale pentru elevii clasei a VIII-a este de două ore, îcepând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecarui candidat.
În organizarea și desfășurarea simulărilor naționale se aplică toate prevederile legate actualizate, în vigoare, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-Cov 2, prin urmare elevii vor purta mască pe tot parcursul simulărilor.

Calendar Simulare Bacalaureat 2021:

22 martie 2021 – Limba și literatura română – proba E.a)
23 martie 2021 – proba obligatorie a profilului – proba E.c)
24 martie 2021 – proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d)
25 martie 2021 – Limba și literatura maternă – proba E.b)

Rezultatele de la simularea Bacalaureatului 2021 NU se trec în catalog, decât la cererea elevului, iar contestațiile NU sunt admise.

Rezultatele sunt analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și în consiliul profesoral, pentru adoptarea unor măsuri care să ducă la îmbunătățirea performanțelor școlare, se arată în procedură.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *